Ova promena na ušima predskazuje oboljenje koje je opasno po život

Autor:

Lifestyle

15.12.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinske studije koje su rađenje još 70-ih godina prošlog veka pokazuju da postoji veza između količine dlaka, u i oko uha, sa oboljenjima kardio-vaskularnog sistema.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nedavna istraživanjima su još jednom potvrdila da postoji veza između dlaka u ušima i srčanog udara. Koreni ove studije datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili ovu studiju.

Dr. Sanders T. Frank i njegov tim su 1973. godine utvrdili kako nabori na dijagonali ušne resice mogu ukazati na bolest koronarnih arterija.

Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a i srčani udar. Dugoročno izlaganje androgenu kasnije je izazvalo ugruške u arterijama. 5 godina kasnije, ili ti, 1989. godine izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključili su da bolest napreduje s godinama.

On je proučavao oko 500 obdukcija i ustanovio da je većina pacijenata imala problema sa slezinom, gojzanošću, ćelavošću, dlakama u ušima, naborima na ušima itd…

Takođev je utvrđeno da su nabori na ušima povezani sa srčanim bolestima i kod muškaraca i kod žena, mada je više slučajeva iznenadne smrti vezano za muškarce. Neki stručnjaci krive i suplemente testosterona koje uglavnom muškarci koriste kao jedne od glavnih krivaca za probleme sa koronarnim bolestima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading