Od ovoga možete da umrete! Dokazano najopasniji kozmetički proizvod koji izaziva rak, uništava bubrege i jetru

Autor: Republika

Lifestyle

09.10.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kreme za izbeljivanje kože mogu biti otrovne baš kao sredstva za skidanje farbe za zidove i trebalo bi ih "izbegavati po svaku cenu", upozorilo je britansko Udruženje lokalnih vlada (LGA), prenosi BBC.

Foto: Ilustracija

Kreme "deluju poput sredstva za skidanje farbe i povećavaju rizik od raka", rekli su iz LGA.

Mnogi proizvodi za izbeljivanje kože su zabranjeni u Velikoj Britaniji zbog štetnih sastojaka - ali nedavne zaplene zabranjenih proizvoda ukazuju na to da se i dalje prodaju, navodi LGA u svom saopćenju za javnost.

Većina tih proizvoda uključuje zabranjeni sastojak hidrokinon - sredstvo za izbeljivanje koje je "biološki ekvivalent za uklanjanje farbe", navodi se u izjavi LGA. To u osnovi uklanja gornji deo kože, povećavajući rizik od raka i potencijalno uzrokujući oštećenje jetre i bubrega.

Živa, još jedan uobičajeni zabranjeni sastojak, može izazvati smanjenu otpornost na bakterijske i gljivične infekcije, oštećenje jetre, anksioznost, depresiju ili psihozu, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

- Kreme za kožu koje sadrže zabranjene sastojke su vrlo opasne i mogu ozbiljno da oštete vaše zdravlje, pa vas čak i ubiti, tako da ih treba izbegavati po svaku cenu - rekao je savetnik Simon Blakburn u saopštenju za medije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading