TAJNA RUSKOG PREDSEDNIKA: Ovako se Putin izlečio bez operacije

Lifestyle

18.09.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je na džudo treningu povredio pršljen, predsedniku Rusije preporučena je hirurška intervencija, koju je odbio, kao i lekove, i okrenuo se alternativnoj ruskoj medicini

RepublikaFoto: youtube.com/RT
PUTIN I MEDVEDEV: Prvi ljudi Rusije redovno vežbaju

Plivanje, ruski čajevi, med, specijalne vežbe za leđa i konjska mast neki su od metoda pomoću kojih se ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin bori s povredom kičme. Iako su ga lekari savetovali da ode na hiruršku intervenciju, on je to odbio i okrenuo se alternativnoj ruskoj medicini, koja mu je pomogla.

ZDRAV ŽIVOT

Profesor dr Sergej Mironov, bivši Putinov lekar, tokom intervjua jednom političkom magazinu govorio je o besprekornom zdravlju predsednika Rusije, a njegova izjava prostrujala je svetskim novinskim agencijama i izazvala sumnju. Mironov je govorio i o stanju u ruskom zdravstvu, o napretku ruske medicine i njenim vrhunskim dostignućima.

- Ono što danas ruska medicina može u oblasti hirurgije, alternativnih načina lečenja i farmakologije, svetska će možda postići tek za narednih 20 godina - rekao je Mironov.

O Putinovom zdravstvenom stanju, međutim, pisano je 2012. godine, kada je ozbiljno povredio lumbalni (krsta) deo kičme na džudo treningu. U direktnom razgovoru s narodom na prvom programu ruske državne televizije u aprilu 2016. Putinu je postavljeno pitanje o njegovom zdravlju. Predsednik Rusije tada je podsetio na probleme koje ima s kičmom i napomenuo da se lečio po savetima ruskih ortopeda i njihovih kolega iz Beča, ali samo prva dva meseca nakon povrede. S obzirom na to da Putin praktikuje zdrav način života i poštuje tradicionalnu rusku medicinu, okrenuo se ruskom čaju i medu i savetima vrhunskih ruskih travara i prestao da koristi farmaceutske proizvode.

USPEŠNA BORBA

I pored ozbiljnih problema sa kičmom, Putin se ne predaje niti pristaje na operaciju.

- Lekove je odbacio, a zahvaljujući dobro organizovanom, urednom i zdravom životu sa akcentom na preventivi i poštovanju starih ruskih običaja i metoda lečenja, uspešno se izborio sa ovom povredom - kaže Mironov.

Putinov recept za pravljenje masti za oporavak kičme

Čašu prave konjske masti (ima je u mesarama ili kod privatnih proizvođača) stavite da se otopi na tihoj vatri. Šest kašika suvog cveta kantariona sipajte u teglu i prelijte zagrejanom mašću. Čvrsto to zatvorite i ostavite da odstoji dve nedelje. Potom u toplu vodu stavite teglu sa mašću koja treba da se otopi. Otopljenu mast procedite u posudu za kremu i njome mažite delove mišića koji drže kičmeni stub, a koji se pri vežbanju najviše naprežu. Arginin, sastojak konjske masti, jedna je od osnovnih aminokiselina. Stimuliše rad mišićnog tkiva i normalizuje stanje krvnih sudova nakon vežbanja.

Specijalne vežbe za Putina

Istraživanja ljudskog tela potvrdila su da energija, zdravlje i snaga čoveka ne zavise od godina, već od stanja njegovog kičmenog stuba. Vladimiru Putinu preporučene su vežbe za jačanje kičmenog stuba, mišića i ligamenata koji se nalaze između kičmenih pršljenova. Vežbe su smišljene specijalno za osobe sa povređenim kičmenom stubom. Treba ih raditi svakodnevno da bi se izbegla atrofija kičmenih međupršljenskih mišića, kao i iskrivljenje kičmenog stuba i pomeranje nekog od pršljenova, što je naročito opasno u slučaju već nastale povrede. Ruski stručnjaci za kičmu ispitali su mnoge vrste vežbi pre nego što su ih predložili predsedniku Rusije.

Ove ruske vežbe namenjene su Putinu, ali može ih raditi svako ko želi da izbegne probleme s kičmenim stubom. Ujedno ćete se osećati odlično, čak i u dubokoj starosti, te sprečiti mnoge probleme sa zdravljem. Ove vežbe pomoći će vam i da se oslobodite dnevnog pritiska na kičmu, koji je posebno izražen u sedećem položaju.

Vežba 1.

Kleknite na pod oslanjajući se na šake i stopala. Iz ovog položaja pređite u položaj s podignutom zadnjicom, ispravljajući pritom i ruke i noge. Glavu savijajte prema grudima što je moguće više. Zatim pređite u položaj maksimalnog istezanja s glavom usmerenom prema leđnim mišićima (izvijajte se kao zmija). Vežbu ponovite 10 puta.

Vežba 2.

Položaj je isti kao i u prethodnoj vežbi, samo što se ne izvijate nego pomerate karlični deo što je moguće više levo, pa desno. I ovu vežbu ponovite 10 puta, pazeći da se ne povredite.

Vežba 3.

Sedite na pod i blago raširite noge. Unazad se oslonite na ruke i što je moguće više pomerajte karlični deo nagore (kao polu most), a zatim se vratite u sedeći stav. I ovu vežbu uradite 10 puta.

Vežba 4.

Lezite na leđa, a ruke ispravite iznad glave. Iz ležećeg položaja savijte noge prema trupu i obuhvatite ih rukama. Glavu što je moguće više savijte napred, prema grudima. Ne puštajući kolena, spustite glavu na pod i ponovo lezite. Kolena ne spuštajte, držite ih i dalje rukama. Vežbu ponovite 10 puta.

Vežba 5.

Savijeni ste s kolenima na grudima, koja ste obuhvatili rukama. Polako se klatite levo-desno. I ovu vežbu je poželjno uraditi 10 puta.

Vežba 6.

Probajte da hodate ispravljenih udova, na obe noge i obe ruke (kao mačke), sa zadnjicom isturenom uvis. Tako štedite kičmeni stub. Krećite se tako u bilo kom pravcu više od pet minuta.

Vežba 7.

Maksimalno ste istegnuti. U spetnom stavu savijte se unapred ispravljenih kolena, pa vrhovima šake pokušajte da dodirnete nožne prste. Vežbu ponovite nekoliko puta, polako i bez naprezanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jela

19.09.2017 19:18

bravo za vezbe i ja sam odustala od operacije ali vezbe ne preskacem ivec dvadeset godina io povrede funkcionisem