Sve više zaposlenih plače na poslu, a ovo je trenutak kad treba da razmislite o promeni istog!

Autor: b92.net

Lifestyle

20.08.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici su često pod velikim stresom na poslu i ne znaju kako da se nose sa time.

Foto: pixabay.com

Svako od nas reaguje na stres na sebi svojstven način. 8 od 10 radnika priznalo je da su plakali na poslu. Oko 14 odsto zaposlenih priznalo je da su se slomili i plakali najmanje jednom nedeljno ili svakoga dana.

Većina njih je krivila šefove ili kolege, dok su drugi isticali da im nije odgovaralo radno okruženje ili da su imali neke lične probleme kod kuće koji su ih gušili. Ovo istraživanje je pokazatelj da veliki broj zaposlenih pati i da poslodavci moraju da smanje malo pritisak kojim ih izlažu.

Oko 45 odsto zaposlenih reklo je da su ih šefovi i kolege naterali da plaču, a 20 odsto njih je plakalo zbog problema kod kuće. 16 odsto se rasplakalo zbog radnog okruženja, a ostali su plakali zbog nasilja koje su doživeli u kancelariji, klijenata ili neke greške u radu.

Foto: pixabay.com

Prethodna istraživanja su pokazala da su dugi radni sati dovodili do psiholoških problema zaposlenih. Praćen je rad bankara tokom 9 godina i došlo se do zaključka da su oni do treće godine razvili neke tikove ili navike poput grickanja noktiju ili stanja poput insomnije.

Plakanje na poslu je pod velikom stigmom i ljudi to rade često krišom jer se smatra znakom slabosti i nemoći da se izborimo za bolje uslove za naš rad, piše Daily mail. Psiholozi poručuju da onda kada posao počne toliko da vas stresira da plačete, trebate da razmislite o promeni posla i uopšte poslovnog okruženja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading