Kako da iskoristite kvasac protiv peruti i opadanja kose

Autor:

Lifestyle

12.08.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne želite da dajete novac na skupe preparate za kosu, možete da napravite domaću masku od kvasca. Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i odlične su u borbi protiv peruti i gubitka kose, a ubrzavaju i rast vlasi. Ako se odlučite da koristite masku, morate to da radite sistemski, a ne s vremena na vreme.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kao preventivna mera za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom nedeljno, u trajanju 10-15 nedelja. Nakon toga se pravi pauza tri meseca i ceo proces se po potrebi ponavlja.

Ako je cilj obnova i jačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati dva puta nedeljno u trajanju 6-8 nedelja. Ako za to bude bilo potrebe, proces možete da ponovite nakon pauze od tri meseca.

RECEPT ZA DOMAĆU MASKU

RepublikaFoto: Wikipedia
Foto: Ilustracija

Sastojci:

- kašika toplog mleka

- kašičica meda

- 20 g svežeg kvasca

Priprema:

U toplo mleko rastvoriti med. Dodati svež kvasac. Ostaviti posudu na toplo mesto da smesa naraste 15-20 minuta. 

Dobijenu smesu naneti na čistu, vlažnu kosu, od korena prema vrhovima. Može se utrljati i u neopranu kosu. Kosu nakon nanošenja maske umotati najlonskom vrećicom i toplim peškirom. Ako maska curi, sledeći put staviti manje mleka. Masku ostaviti na glavi najmanje sat vremena, ponekad 2-3 sata, što duže - to bolje. Nakon toga kosu oprati šamponom ako je maska utrljana na suvu, neopranu kosu. Ako je kosa bila oprana i vlažna, masku isprati samo vodom. Miris koji se oseća za vreme delovanja maske nestaje nakon pranja, kada se kosa osuši.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading