Održite zdravlje i vedro raspoloženje kroz ovu aktivnost

Autor: B92

Lifestyle

07.06.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari je preporučuju jer je delotvorna za celokupan organizam, a oni koji je redovno upražnjavaju mogu da potvrde koliko je blagotvorna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Upražnjavajte šetnju i osetite sve blagodeti

Zapravo, samo 30 minuta šetnje može da poboljša brojne telesne funkcije, ali i naše celokupno zdravlje.

Šetnja od pola sata dnevno poboljšava raspoloženje, smanjuje ranu demenciju i rizik od Alchajmerove bolesti, ali i smanjuje nivo stresa i povećava nivo endorfina.

Srce će vam funkcionisati normalnije, snizićete visoki krvni pritisak i nivo holesterola i povećati cirkulaciju krvi.

Osim toga, vaša pluća biće vam zahvalna, jer ćete šetnjom poboljšati disanje pa će se zbog boljeg i dubljeg disanja mnogi simptomi povezani sa bolestima pluća znatno umanjiti ili potpuno nestati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pazite na vaše srce

Iako možda zvuči nemoguće, šetnjom možete da poboljšati i vid. Naime, šetnja pomaže u borbi protiv glaukoma i snižava očni pritisak.

Šetnjom ćete se lako izboriti protiv problema sa probavom, a uz to ćete smanjiti i rizik od raka debelog crijeva. Vaši mišići će postati čvršći, izgubićete višak kilograma i poboljšati pokretljivost kostiju i zglobova.

Zaboravite na bolove u leđima, ukoliko se krećete više od 30 minuta dnevno, poboljšaćete cirkulaciju, držanje tela i fleksibilnost.

Šetnja je dobra ukoliko želite mir i nekoliko minuta samo za sebe. Ova aktivnost smiriće vaš um, smanjiti simptome depresije i pomoći u smanjivanju osećaja slabosti i iscrpljenosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading