Šta je zdrava ljubav? Kako da ne upadnete u monotoniju i kako da vam ljubav ne postane navika

Autor: Republika

Lifestyle

12.05.2019

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često ćete čuti u svakodnevnom govoru rečenice koje ste možda i sami izgovorili u nekom trenutku života, "Strah me da ne prođe u monotoniju" ili "Strah me je da ne postane navika".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zaljubljenost donosi uzburkane dane, valovite razgovore, olujna jutra. Ali ljubav je mirno more. Ljubav i jeste navika.

Navika da vam je ta osoba tu pored vas prisutna, da ste se navikli na njene osobine, mane i vrline, da imate naviku da možda skuvate ujutru zajedno kafu ili posle posla prošetate po kraju. Navike se ne treba plašiti.

Ljubav vas posle nekog vremena pogodi kao iz vedra neba!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

"Gubitak" zaljubljenosti zarad ljubavi nije loša stvar, naravno, zavisi i od vas samih šta želite. Ako ste imali sreće da nedostatak zaljubljenosti ne protumačite kao vreme za kraj veze, opa, iza ćoška eto je ljubav. 

Prava, jaka, snažna, stamena, a opet laka kao perce, nežna i nimalo opterećujuća. Ljubav kao osećanje donosi balans u neurotransmiterima. Zato se i neke osobe, na osnovu svojih vrednosti i viđenja ljubavi, odlučuju za kraj. I to je u redu. 

Ljubav iziskuje rad, trud i promene nekih navika koje ste sticali celoga života. To ne treba biti odricanje sebe radi drugoga, već zajedničko prilagođavanje ovom drugom. Dve potpuno različite osobe ne mogu da imaju identične potrebe, ali ako ih spaja ljubav i žele da istraju, kompromisi i rešenja koja obema stranama prijaju su uvek moguća.

To je odlika zrele, odrasle ljubavi, a slične savete o zdravoj ljubavi možete pročitati na Fejsbuk stranici ispod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading