Evo da li je štetno piti gazirane sokove bez šećera

Autor: zenskimagazin.rs

Lifestyle

15.03.2019

05:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi znaju koliko su štetni gazirani napici sa visokim sadržajem šećera. Alternativa njima su sokovi bez šećera (sugar free) - proizvođači ih predstavljaju kao zdravu alternativu, sigurnu za vašu figuru.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ali da li je sok bez šećera zdrav i bezbedan za vas?

Da bi se hladnom napitku pružio prijatan ukus, koriste se jeftini zaslađivači - na primer, aspartam. Nedavne studije su pokazale da produžena upotreba izaziva loše zdravlje: javljaju se glavobolje, nesanica i alergijske reakcije. Aspartam takođe izaziva hormonsku neravnotežu u telu, što dovodi do neplodnosti i povećanja telesne težine.

On potiskuje proizvodnju serotonina, tako da se ne osećate sito i jedete više nego što vam je potrebno. Međutim, zamene za šećer takođe predstavljaju ozbiljnu opasnost za normalno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Ako koristite najmanje jednu flašu takvog napitka nedeljno, rizik od moždanog udara i srčanog udara se povećava za 50 odsto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading