Svi podaci, kako o primljenim, tako i dostupnim vakcinama na jednom mestu

Autor: b92.net

Lifestyle

22.11.2018

05:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa "NMI Solutions", kreirao je internet-aplikaciju "Elrim".

RepublikaFoto: pixabay.com

Korisnici aplikacije su zdravstveni radnici sa teritorije Beograda koji učestvuju u poslovima imunizacije.

Aplikacija je kreirana da bi se zdravstvenim radnicima omogućio brži i lakši rad na poslovima imunizacije i uvid u vakcinalni status pacijenata. 


Elektronski podaci o sprovedenim imunizacijama dostupni su iz domova zdravlja koji vrše elektronsku razmenu podataka o imunizacijama sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Beograd. 

Tako je kreiran Centralni elektronski registar imunizacije za teritoriju Beograda. 

Sastanak sa predstavnicima domova zdravlja sa teritorije Beograda održan je 27. septembra i tada su predstavljene funkcionalnosti navedene aplikacije. 
Foto: pixabay.com

Opcije dostupne u aplikaciji su: evidencija redovnih distribucija, evidencija izvršenih preraspodela, evidencija izvršenih pozajmica, evidencija nastalih rastura, evidencija popisa vakcina, uvid u elektronski vakcinalni karton pacijenata, izveštaji po zadatim kriterijumima. 


Upotrebom aplikacije uspostavlja se elektronski nadzor nad korišćenjem resursa vakcina na teritoriji nadležnosti, sprovodi se nadzor nad sprovođenjem imunizacije i kontrola obuhvata imunizacijom na dnevnom nivou. 

Dalje usavršavanje aplikacije i nadzora je trajna opredeljenost Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, saopštavaju iz te zdravstvene institucije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading