MUŠKA SRAMOTA: Prosečan odnos traje pet i po minuta

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvod u seks je ženama važan, kaže psihijatar Jovan Marić i poručuje muškarcima da ne budu egoisti, a damama da otvoreno kažu šta im je potrebno.

Brzina i nestrpljivost nisu saveznik dobrog seksa

Seksualni odnos između muškarca i žene traje svega pet i po minuta. Do ovog, za mnoge frapantnog podatka, došao je američki urolog Pol Turek. Međutim, problem je u tome što istraživanje pokazuje da žene žele više, one žele predigru koja će trajati najmanje od 11 do 13 minuta, dok muškarcima treba duplo manje. Kako da pobedite brojke i postignete obostrano zadovoljstvo, savetuju psihijatar Jovan Marić i psihoseksualni terapeut Josif Fidanovski.

MLADI GREŠE

Marić tvrdi da su za kvalitetan seksualni odnos najvažnije dve stvari: strpljenje i nežnost.

- Brzina i nestrpljivost nisu saveznik dobrog seksa. U tome najčešće greše mlađi muškarci, do 40. godine, posle tog doba oni više obraćaju pažnju na partnerku i to ženama godi jer je poznato da njima treba više vremena da dostignu orgazam - objašnjava on.

Dakle, predigra je obavezan deo seksualnog čina.

- Predigra je važna naročito ženama koje mogu stići do vrhunca i u tom činu ljubavne igre. Ali, nažalost, ima jedan vic koji nije daleko od istine, a kaže da Srbin vodi ljubav 36 minuta, od toga pet minuta traje predigra, minut sam odnos, a onda se 30 minuta izvinjava da će idući put biti bolji - uz osmeh komentariše Marić i poručuje muškarcima da ne budu egoisti, a ženama da otvoreno kažu šta im je potrebno.

KRENI - STANI

- Muškarac koji ima problem sa kratkim trajanjem odnosa mora da stekne neke veštine, a žena da treba da poradi na sebi jer ima onih koje previše očekuju od partnera. Oboje gube ukoliko odnos suviše kratko traje i moraju oboje da investiraju u to da orgazam ne bude cilj po sebi. Ne možete za kratko vreme da doživite taj repertoar iskustava i senzacija kao prilikom dužeg trajanja - objašnjava Fidanovski.

On smatra da problem nastaje ako muškarci ne žele da se kontrolišu iako mogu.

Foto: pixabay.com

- Muškarci treba da se fokusiraju i da razviju svesnost o svom telu i uzbuđenju, a druga stvar je modifikacija ponašanja kojom šire polje kontrole i tu postoje različite tehnike, poput kreni - stani vežbe sa partnerkom. Poenta je da se ne ide odmah ka odnosu - savetuje Fidanovski.

Redovna masturbacija odlaže orgazam

- Najnovija istraživanja pokazuju da masturbacija pozitivno utiče na usporavanje odnosa i odlaže postizanje orgazma kod muškaraca - kaže Marić. To se objašnjava time što muškarci koji se samozadovoljavaju imaju izvesno zasićenje i zbog toga ne žure u seksu.

Era Ojdanić, utisci

Ja nisam u tim problemima, međusobno se pratimo. Čak se sa partnerkom sa kojom sam poslednjih godinu i po samo od sebe dešava da doživimo orgazam u isto vreme, što je vrlo retko. Ružno je da muškarci misle samo na sebe, ja nisam sebičan. Ako se i desi da osetim da ću ja prvi, ja joj kažem "mala, ne galopiraj, smanji tempo" i onda naštimam da to bude u isto vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading