Da li ste znali da orgazam na Istoku izgleda drugačije? Uporedite njihove izraze lica s našim

Autor: dailymail.co.uk

Lifestyle

15.10.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgled lica tokom orgazma nije isti kod naroda širom sveta

RepublikaFoto: youtube.com/The Scientist
Izrazi lica

Istraživači sa Glazgov univerziteta kreirali su kompjuterski program koji oponaša različite izraze lica, a sastoji se od 42 pokreta - rastezanje usana, podizanje kapaka, otvaranje usta...

Potom su razgovarali sa 40 žena i isto toliko muškaraca, pola njih bilo je sa Zapada, a pola sa Istoka.

Zadatak dobrovoljaca bio je da procene da li su izrazi lica na ekranu nastali zbog bola ili orgazma. Takođe, ocenjivali su izraze po intenzitetu, od vrlo slabog do vrlo jakog, prenosi Daily Mail.

Gotovo su potpuno bili složni oko onoga tokom osećaja bola - spuštene obrve, podignuti obrazi i naboran nos. Ali, kod orgazama je došlo do velike razlike.

Za učesnike iz zapadne kulture orgazam je prikazivalo lice sa širom otvorenim očima, podignutim obrvama i otvorenim i raširenim ustima.

RepublikaFoto: pixabay.com

Oni sa Istoka birali su lica na kojima su usta bila zatvorena i izvinuta u lagani osmeh, obrve su bile podignute, a oči zatvorene.

Istraživači veruju kako su različiti izrazi tokom vrhunca u ove dve grupe posledica kulturnih očekivanja vezanih za izražavanje uzbuđenja i zadovoljstva.

Svoje istraživanje naučnicu iz Glazgova objavili su u žurnalu "Proceedings of the National Academy of Sciences".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading