ŽENE ZAHTEVNIJE U IZBORU PARTNERA: Ovo su glavni kriterijumi

Autor: Republika

Lifestyle

30.06.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene mlađe od 40 godina postavljaju visoke kriterijume pri pronalasku partnera "onlajn", dok muškarci sa godinama postaju izbirljivi, pokazuju rezultati jedne australijske studije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Psihološka studija Kvinslend univerziteta tehnologije, na osnovu ispitivanja više od 41.000 korisnika sajta za upoznavanje, utvrdila je da postoje značajne razlike između prioriteta koje postavljaju muškarci i žene, tražeći srodnu dušu na Internetu. 

Ispitujući oba pola u rasponu od 18 do 80 godina, tim stručnjaka analizirao je tokom 2016. godine više od 250.000 interakcija korisnika RSVP-a, najpouzdanijeg australijskog sajta za upoznavanje. 

Vođa istraživanja Dr Stiven Vajt kaže da su on i njegov tim došli do zaključka da žene između 18 i 30 godina naglašavaju obrazovanje kao jedan od najvažnijih kriterijuma pri izboru partnera. 

U tim godinama, kako ističe Dr Vajt, žene traže saputnike koji su istog ili višeg nivoa obrazovanja. 

"Evolucija je otkrila da su žene veoma selektivne po pitanju partnera u mnogim kulturama. Pokazalo se da koriste obrazovanje kao jedan od indikatora zato što se ono povezuje sa inteligencijom i društvenim statusom, a oba ova atributa su poželjna”, objašnjava Dr Vajt.

Dok žene do tridesete godine imaju specifičnije i konkretnije stavke po pitanju željenog partnera, muškarci su manje izbirljivi do četrdesetih, nakon čega postaju zahtevniji od žena, otkrila je ova studija. 

"Prethodna istraživanja pokazala su slične ili veće preferencije žena prema obrazovanju potencijalnog partnera, ali naša ideja je bila da na skali između 18 i 80 godina pokažemo kako se ove preferencije menjaju tokom različitih perioda životnog ciklusa", ističe dr Vajt. 


Ova studija realizovana je godinu dana nakon što su dr Vajt i njegov tim sproveli istraživanje iz oblasti sajberpsihologije i ponašanja na Internetu. 

Na osnovu tog istraživanja utvrdili su da, uprkos razlikama u zahtevima muškaraca i žena, pri pronalaženju partnera na Internetu ljudi postaju manje izbirljivi, često zapostavljajući ranije uspostavljene kriterijume.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading