RAZGOVOR SPASAVA SEKSUALNI ŽIVOT: Kako da povratite strast nakon rođenja deteta

Autor:

Lifestyle

10.06.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je beba tema broj jedan kod roditelja, planiranje odmora, diskusija o zajedničkim temama i podsećanje na strastvene trenutke mogu da vrate izgubljeni žar.

Nakon rođenja deteta se često izgubi strast

Rođenje deteta je jedno od najlepših iskustava za sve roditelje. To im ulepšava život, ali ga menja iz korena. Primorani su da se odreknu mnogih stvari, a nije redak slučaj i da se izgubi strast. Ipak, ona se može povratiti. Ana Vilijamson je napisala knjigu "Breaking Mum And Dad: An Insider's Guide To Parental Anxiety", koja se bavi ovom problematikom, a Srpski telegraf izdvaja nekoliko saveta koji bi mogli da pomognu novopečenim roditeljima da vrate žar u svoju vezu.

DADILJA - Bebe zahtevaju punu pažnju roditelja i to je jedan od glavnih razloga zbog kojeg se oni zapuste, ne izlaze i izgube strast koju su nekad imali. Taj problem može da reši angažovanje dadilje. Ukoliko nemate poverenja u strance, svog mališana možete ostaviti sa prijateljima, rođacima ili bakom i dekom. Šetnja, odlazak u bioskop, izlazak na omiljeno mesto ili u restoran u kojem ćete moći da se opustite i porazgovarate su odličan način za povratak intimnosti.

Foto: pixabay.com

RAZGOVOR - Nakon porođaja beba postaje tema broj jedan. To je prirodna stvar za sve roditelje. Ako želite da se barem na kratko osetite kao muškarac i žena, a ne kao mama i tata, porazgovarajte o nečemu drugom. Zajedničke teme, planovi za odmor ili osvežavanje memorije mogu da vas podsete na trenutke kada niste bili roditelji i da vam vrate stari žar.

DOTERIVANJE - Zbog obaveza i odgovornosti koje beba unosi u porodicu, mnogi roditelji se često zapuste i ne brinu mnogo o ličnom izgledu. To može da doprinese smanjenju strasti. Izdvojite jedno veče za vas, obucite omiljeno odelo, haljinu ili komplet, našminkajte se i skoknite do frizera. Estetski napredak može da vas probudi iz sna u koji ste upali zbog dolaska bebe.

FIZIČKI KONTAKT - Briga o bebi, a to mnogi roditelji mogu da posvedoče, smanjuje broj trenutaka za slatke male stvari poput maženja, koje supružnici koriste kako bi uživali pre spavanja ili uz neki dobar film. Gubljenje te navike smanjuje intimu. Zbog toga se preporučuje da se, kada to obaveze dozvole, mame i tate prisete tih simpatičnih trenutaka pre odlaska u krevet.

PREVAZILAŽENJE STRAHA - Ulazak bebe u život roditelja označava početak jednog prelepog perioda, ali sa sobom može da donese i one manje poželjne stvari poput nesigurnosti i straha. Važno je da mame i tate o svemu detaljno popričaju. Nakon razgovora ćete se osloboditi stresa, a vođenje ljubavi će biti lakše i ugodnije.

Strpljenje i volja najbitniji

Foto: pixabay.com

Početni osećaj sreće i verovanje da su deca garancija za srećan brak su samo privid, ustanovili su naučnici sa Njujorškog univerziteta. Njihovo 30-godišnje ispitivanje je pokazalo da odnos između supružnika postaje komplikovaniji kad se rodi beba. Naučnici su ustanovili da stepen zadovoljstva bračnom zajednicom pada nakon rođenja deteta, a nezadovoljstvo utiče i na druge sfere života, posebno ako roditelji nisu planirali da dobiju bebu. Njihove dnevne aktivnosti svode se na hranjenje, kupanje i šetanje deteta, a sam partnerski odnos trpi jer su dojučerašnji strastveni ljubavnici iscrpljeni hroničnom nesanicom, imaju sve manje vremena i volje za intimne odnose. Zbog toga je od velike važnosti da roditelji imaju čeličnu volju i da budu strpljivi. Dobrom organizacijom se sve može postići, a ulaganjem dodatnog truda može da se sačuva zajednica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading