NOVA KONTRACEPCIJA ZA MUŠKARCE

Autor: novosti.rs

Lifestyle

25.03.2018

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre nekoliko meseci testirana je prva muška kontracepcijska pilula i tada je pokazano da na većini testiranih muškaraca, ona izaziva depresiju, smanjuje libido, povećava akne, bolove u mišićima i dovodi do česte promene raspoloženja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zato je sprovedeno i drugo testiranje na 83 muškarca i to u periodu od mesec i po dana i ovoga puta je prošlo uspešno.

Kontracepcijska pilula ne smanjuje seksualnu želju kod muškaraca. Poznata je i kao 'dimethandrolone undecanoate' i sastoji se od dugolančanih masnih kiselina koji usporavaju proces razgrađivanja. Zato je dovoljno konzumiranje jednom dnevno. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Muška pilula funkcioniše isto kao i ženska, što znači da kombinuje aktivnost androgena - muškog hormona poput testosterona i progestina. Rezultati su pokazali da su se kod muškaraca, koji su koristili pilulu od 400 mg, pojavile manje količine testosterona, ali samo ako pilulu konzumirate zajedno sa hranom.

Svaki od ispitanika dobio je malo na težini, a zabeležen je i smanjen nivo dobrog holesterola.

- Mnogi muškarci se se oglasili i rekli da bi voleli da uzimaju dnevnu pilulu kao reverzibilnu kontracepciju, a ne injekcije sa dugotrajnim učinkom - rekli su stručnjaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading