SLATKO KAO SEKS: Često ih spremate, a niste ni znali da su ove namirnice PRAVI AFRODIZIJAK!

Autor:

Lifestyle

02.03.2018

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odavno se zna da određene namirnice povećavaju seksualni apetit i održavaju polni nagon na zavidnom nivou. Prirodna hrana za jači libido garancija je da se u krevetu tokom čina vođenja ljubavi nikad ne omane.

RepublikaFoto: pixabay.com
Namamite ga...

Čuveni ljubavnik iz 18. veka Kazanova je svakodnevno jeo 50 ostriga za doručak kako bi povećavao svoj libido koji mu je omogućavao da u krevetu bude „živa vatra“.

Mnoge nekadašnje stare kulture shvatale su moć hrane koja pojačava seksualno uzbuđenje. Namirnice poput nara, smokava,badema ili crvenog vina vekovima se smatraju prirodnim afrodizijacima i na njih treba posebno obratiti pažnju i uvesti ih u redovnu ishranu kako biseksualni život bio bez problema. U deset namirnica koje nas čine seksualno uzbuđenim, podižu naš libido i održavaju ga na visini, ubrajaju se sledeće vrste hrane:

Nar

Nar je simbol grčke boginje ljubavi Afrodite. Legenda kaže da je ona posadila prvo drvo ovog voća. Nar povećava proizvodnju azotnog oksida u telu koji može da poveća protok krvi, što je jako važno za funkciju polnih organa i povećanje seksualnih reakcija.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ostrige

Ostrige su od davnina popularni afrodizijak. One sadrže velike količine cinka i proteina koji podižu proizvodnju testosterona u organizmu. Veoma su bogate dopaminom, koji utiče na centre seksualnog uzbuđenja u mozgu. Ostrige su savršena hrana za planirani seksualni čin i veoma ukusna da se uz neko lepo vino i muziku kraj vatre podeli sa voljenom osobom.

Avokado

Ovo je još jedna od namirnica koja “napaljuje”. Avokado je pun zdravih masnih kiselina i vitamina E koji dižu proizvodnju testosterona i protok krvi u polnim organima. Još su drevni Asteci smatrali da je avokado odličan za zdravlje testisa, jer i sami njegovi plodovi izgledaju kao taj deo muških genitalija.

Smokva

Grci su smokve smatrali simbolom plodnosti i ljubavi. Čak je i Kleopatra volela smokve. Za njih se tvrdi da su veoma stimulativne za seksualni nagon muškaraca i žena zbog izrazito visokog nivoa aminokiselina. I ovde se kao kod avokada govori o sličnosti ploda sa genitalijama, samo je ovde reč o ženskom polnom organu (kad se smokva preseče na pola). Neke teorije kažu da i mnoge žene smatraju seksualno uzbudljivim kada vide muškarca koji jede svežu smokvu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Banana

Banane se već dugo smatraju hranom požude zbog svog falusnog oblika. One sadrže visok nivo kalijuma koji pomaže u povećanju proizvodnje seksualnih hormona. Takođe, banane imaju u sebi bromelain koji povećava libido. Za tu materiju u bananama kaže se da može redukovati mušku impotenciju

Čokolada

Čokolada se smatra romantičnom hranom. Mnoga drevna plemena koristila su čokoladu u ritualima plodnosti, verujući da ona može da poveća šanse za rađanje. Čak je i astečki car Montezuma jeo plodove kakaa kako bi bio spreman zavođenje ljubavi. Čokolada sadrži feniletilamin i visok nivo serotonina, a obe ove prirodne supstance spadaju u one koje popravljaju raspoloženje. Osim njih, čokolada sadrži i anandamid, koji utiče na neurotransmitere identično kao i marihuana.

Lubenica

Zašto je lubenica jedna od namirnica koja podiže požudu? Ona sadrži supstancu koja se zove citrulin. Ova materija širi krvne sudove kako bi u njih ulazilo više tečnosti, što povećava i cirkulaciju u polnim seksualnim organima i čini ih spremnim za vođenje ljubavi. Dakle, lubenica nas ne hladi samo od spoljne vrućine i gasi našu žeđ, već je odlična za pokretanje seksualnih impulsa.

RepublikaFoto: pixabay.com

Badem

Još od antičke civilizacije bademi su smatrani jakim afrodizijakom. Ovi “erotski orasi”, kako su nekada nazivani, sadrže magnezijum i vitamin E koji povećavaju seksualnu želju i izdržljivost.

Med

Kelti su u srednjem veku pili med kada bi odlazili na medeni mesec i upuštali se u raspoloženje kako bi “konzumirali” svoj sveže sklopljeni brak. Persijanci su pili med tačno mesec dana pre čina ljubavi kako bi pripremili svoje telo za njega. Visoka koncentracija vitamina B i bora koje sadrži med može pomoći u uravnoteženju nivoa estrogena i testosterona u organizmu.

Crveno vino

Mali gutljaj crvenog vina može povećati požudu zbog etanola koji se u njemu nalazi. Ovaj alkohol izaziva hipotalamus da revidira mnoge telesne funkcije poput gladi, hormona, telesne temperature i seksualne želje. Međutim, previše crvenog vina može prouzrokovati neugodno ponašanje i povećanje gladi, ali i drastično smanjenje i nedostatak seksualne reakcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading