OVA VRSTA PREVARE SE U VEZI ILI BRAKU NAJTEŽE PODNOSI! Nije ni se*sualna ni emotivna, neki su za nju prvi put čuli iako je svakodnevno doživljavaju!

Autor: Republika

Lifestyle

07.06.2021

16:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za seksualnu i emotivnu prevaru sigurno ste čuli mnogo puta, ali jedan drugi oblik "preljuba" stvara sve više problema parovima.

RepublikaFoto: www.pexels.com

Jeste li ikada čuli za pojam finansijske prevare? To je oblik ponašanja u vezi ili braku koji se manifestuje u neiskrenosti u vezi s finansijskom situacijom. Tačnije, radi se o činu preteranog trošenja i gomilanja dugova bez partnerova znanja.

Taj oblik nevere uključuje i svaku finansijsku odluku koja je donesena bez konsulatacije s partnerom i koja ima negativan uticaj na vezu ili finansijsku stabilnost para.

Brojne studije pokazale su da je finansijska prevara u velikom porastu i da se događa među parovima u svim životnim dobima.

Prema jednom istraživanju sprovedenom u SAD-u, čak je 41 posto Amerikanaca od partnera skrivalo svoje dugove, prazne račune, pozamljivanje novca i štetne navike trošenja.

Impulsivna tajna kupovina i neplansko trošenje među najčešćim su finansijskim problemima s kojima se parovi susreću. Kada se istina otkrije, dolazi do teške povrede poverenja među partnerima, a strana od koje su se skrivali problemi s razlogom se oseća prevareno.

- Teško je poverovati da bi vam neko mogao toliko lagati i to neko za koga ste mislili da ga razumete i da ga možete "pročitati". Svađe povezane s novcem teže su i traju duže - kaže Megan McCoy, profesorka na Univerzitetu Kansas koja se specijalizirala za finansijsku terapiju, novi oblik terapije koji kombinuje finansijsko i porodično savetovanje.

Potrošačke navike najčešće postanu problem u trenutku kada se par odlučuje za neku veliku investiciju kao što je kupovina novog automobila ili stana, te u neočekivanim kriznim situacijama kada nam je novac hitno potreban. Upravo tada na videlo izlaze tajne osobe koja je skrivala svoju finansijsku prevaru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading