NEMA RAZLOGA ZA STID! ŽENSKA "NAVIKA" UZ KOJU POSTAJETE BOLJI U KREVETU!

Autor: Republika

Lifestyle

04.06.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima mnogo načina da poboljšamo svoj seksualni život, a jedan od njih je baš jednostavan.

RepublikaFoto: unsplash.com

Istraživanja su pokazala da se mnoge žene stide stenjanja i uzdisanja toko seksa iako osećaju prirodnu potrebu za tim.

Da je stenjanje zapravo dobro i da može poboljšati seks te ga zato ni ne bismo trebali sputavati, dokazala je studija koju je objavio "Journal of Social and Personal Relationships".

Za početak, postoji fizički razlog zbog kojeg je ono poželjno. 

Kada žena stenje tokom seksa, otvara se njezino grlo i usporava disanje što dovodi do opuštanja mišića vagine, a to pak dovodi do boljeg orgazma.

- Neka istraživanja pokazala su da smo znatno slobodniji sa stenjanjem kad je naše seksualno iskustvo intenzivno - kaže doktorka Laura Mintz.

Dokazano je da stenjenje i uzdisanje zapravo dodatno podižu osećaj uzbuđenja, ali ne samo partnerovog nego i vašeg. Potvrdile su to mnoge žene koje kažu da ih često uzbuđuje upravo zvuk vlastitog glasa jer je stenjanje prirodni odgovor tela na fizičke podražaje koji u nama pobuđuju seksualno zadovoljstvo.

- Žene, takođe, stenju tokom seksa kako bi komunicirale sa svojim partnerom i pokazale da uživaju u zadovoljstvu koje im partner pruža - pojašnjava Nikol Burati, ekspert za seks i terapeutkinja.

Naravno, postoje žene koje su tokom seksa prirodno tihe i nemaju potrebu za stenjanjem. Stručnjaci savetuju da nikad ne glumimo zadovoljstvo i ne pokušavamo bodriti partnera lažnim stenjanjem jer time zapravo šaljemo pogrešan signal i govorimo partneru da nam odgovara to što radi, a zapravo nije tako.

Ako pak pripadate grupi glasnijih žena, nemojte se stideti te svoje potrebe jer će ona vaš seksualni život učiniti još boljim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading