TOKOM GODINA PENIS SVE MANJI: Evo šta se dešava sa klitorisom

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

28.11.2017

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U klitorisu se nalazi 8000 nervnih završetaka, duplo više nego u penisu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Klitoris raste u toku čitavog života

Dok se muškarcima penis i prostata smanjuju u toku života, klitoris kod žena raste u kontinuitetu. Uzrok ove pojave su hormonalni poremećaji i zbog ovoga žene više uživaju u seksu u poznim godinama.

Njegova veličina varira od žene do žene i nema uticaj na intenzitet zadovoljstva, ali ima udaljenost klitorisa od materice - ako je bliže, žena lakše dolazi do orgazma.

Od ulaska do izlaska iz puberteta, klitoris se poveća skoro dva puta. Do 32. godine dimenzija će mu biti čak četiri puta veća u odnosu na razdoblje ulaska u pubertet, a nakon menopauze je čak sedam puta veći nego što je bio nakon rođenja. 

Inače, deo klitorisa koji se može videti je prosečne veličine do centimetra dok se u unutrašnjosti proteže do 10 centimetara. U klitorisu se nalazi 8000 nervnih završetaka, duplo više nego u penisu, otkriva portal alternet.org.

RepublikaFoto: pixabay.com

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading