MAJKA ILI PARTNERKA? Znakovi da se u VEZI ponašate kao RODITELJ!

Autor:

Lifestyle

23.03.2021

18:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina parova nastoji da od veze napravi ravnopravno partnerstvo. Želja da se brinemo o drugoj polovini sasvim je prirodna, no postoji tanka granica između brige o partneru i onoga što liči na brigu o detetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zato vam Zadovoljna.hr donosi pet znakova koji ukazuju na to da se u vezi ponašate više kao roditelj, a manje kao partner.

1. Svađanje bez rešenja

Rasprave i svađe sastavni su deo svake veze, no važno je da ih uspešno rešite. Ako završe bezuspešno, samo ćete osećati ljutnju i gnev. Prisetite se samo kako su izgledale vaše svađe s roditeljima dok ste bili deca. Svađe s partnerom trebaju biti upravo suprotne tome jer su i vaše uloge ravnopravne.

2. Čišćenje za partnerom

Pratiti partnera u stopu i čistiti za njime stvarno nema smisla. Bilo da je reč o mrvicama hrane ili hrpi odeće na podu, partner treba biti svestan da je on taj koji treba iza sebe da pospremi. Za srećniju vezu dovoljno je da podelite kućne zadatke ravnopravno.

3. Stvaranje izgovora

Normalno da želite partnera vidjeti u najboljem svetlu i da želite braniti neke njegove odluke. No stalna potreba za stvaranjem izgovora i opravdavanjem lošeg ponašanja koje traje već duže vreme neće učiniti vašu vezu uspešnijom. Nema potrebe za majčinskom zaštitom, već podstaknite svog partnera da prihvati odgovornost za svoje ponašanje.

4. Potpuna kontrola

Neki ljudi jednostavno imaju kontrolnu ličnost. Ali ako kontrolišete skoro svaki aspekt veze jer ne verujete partneru, onda se pojavljuje problem. Važno je da oba partnera razumeju stanje u vezi i žele da se promene, jer ako ne dozvolite partneru da donosi neke odluke, to može vrlo loše uticati na vašu vezu i vašu budućnost.

5. Stalno prigovaranje

Niko ne voli prigovaranje bez prestanka, a pogotovo ne ona osoba koja to mora konstantno slušati. Možda se čini da je to jedini način da doprete do partnera koji se ponaša kao dete, ali konstruktivan razgovor između dve odrasle osobe itekako je moguć ako se oboje potrudite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading