NIKAKO NE RADITE OVE STVARI U KREVETU: PET fatalnih grešaka koje vam mogu POKVARITI intimne odnose!

Autor:

Lifestyle

06.02.2021

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom seksa usresređeni smo na užitak i zabavu, ali na pameti bi nam uvek trebale biti i stvari koje mogu pokvariti celi doživljaj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Zadovoljna.hr vam donosi listu grešaka koje baš nikada nije dozvoljeno praviti u krevetu.

1. Potceniti rizik od polno prenosivih bolesti

Pitati partnera da li se testirao na polne bolesti nije dovoljno da se zaštitite od moguće zaraze, naročito ako još niste imali seksualni odnos. Seks bez prezervativa znači rizik od dobijanja polno prenosivih bolesti. Naročito u današnje vreme kada bolesti poput gonoreje i drugih polno prenosivih bolesti postaju teže za lečenje jer se razvija otpornost na lekove.

2. Koristiti istovremeno lubrikante na bazi ulja i kondome od lateksa

Koristite li prezervativ napravljen od lateksa, nemojte koristiti i lubrikant na bazi ulja, uključujući prirodne lubrikante poput maslinovog ili kokosovog ulja zato što će ulje oštetiti lateks i kondom će biti nedelotvoran. Uz prezervativ najbolje je koristiti lubrikant na bazi vode ili silikona.

3. Koristiti pogrešna seksualna pomagala

Za igrice u krevetu dobro je koristiti jedino pomagala napravljena specifično za korištenje tokom seksa. Doktori hitne pomoći neretko vide slučajeve pacijenata s oštećenim intimnim delovima zbog korišćenja neprimerenih predmeta, pa čak i hrane tokom seksualnog odnosa.

4. Požurivati partnera da doživi vrhunac

Preveliko fokusiranje na doživljavanje vrhunca može biti štetno jer će stvoriti napetost među partnerima. Ponekad do vrhunca neće doći i to je u redu. Ako partner(ka) ne može doživeti vrhunac, najbolji način da to promenite je da samostimulacija postane zajednička aktivnost. Na primer, možete se ljubiti ili gledati partnera dok se dira. Kada prihvatite da penetracija nije nužna za orgazam, mnogo više ćete uživati tokom seksa.

5. Pokušavati stvari koje su previše za vas

Isprobavanje novih stvari u seksu uvek je dobrodošlo, ali nemojte preterivati. Upustite li se u egzibicionističke poze koje su previše za vas mogli biste se povrediti, odnosno možete naneti povrede svojim intimnim organima, kako žene tako i muškarci. Zbog toga nove poze uvek isprobavajte lagano i opušteno. Kada ih savladate, možete postati više energični.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading