ČUVAJTE SE! Oralni seks je veoma zabavan, ali lako možete oboleti od jedne od ovih bolesti, jedna sigurno ubija!

Autor: Republika

Lifestyle

22.11.2020

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oralni seks može da bude zabavan i donese veliko zadovoljstvo partnerima, ali opasne polno prenosive bolesti

RepublikaFoto: Photo by Valeria Boltneva from Pexels

Postoje neke polne bolesti kod kojih su šanse od prenošenja daleko veće ako se praktikuje oralni seks, zbog čega je neophodno nositi zaštitu uvek.

Iako je vrlo popularan među svim generacijama, stručnjaci upozoravaju na opasne infekcije koje oralni seks ostavlja za sobom.

Pre nego što se upustite u tu vrstu zadovoljstva, dobro razmislite jer oralni seks sa sobom nosi rizike, posebno ako partnera ne poznajete najbolje.

Kako  da se zaštitite?

Kao prevencija savetuje se korišćenje kondoma ili dentalne brane koja se stavlja na ženske genitalije ili anus. Dentalna brana je tanka plastika (lateks ili poliuretan), koja štiti od prolaska polno prenosivih bolesti s jednog partnera na drugog.

Postoje polne bolesti kod kojih su šanse od prenošenja veće ako se praktikuje oralni seks. Infekcije koje se obično šire tim putem su gonoreja, genitalni herpes i sifilis, navodi se u saopštenju Nacionalne zdravstvene službe Velike Britanije.

 
Moguće je i prenošenje stidnih vaši, dok su manje šanse da ćete dobiti hlamidiju, hepatitis A, B i C, genitalne bradavice ili HIV.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading