Četiri muške taktike poigravanja: Evo sigurnog načina da isterate stvari na čistac!

Autor: Telegraf, Republika

Lifestyle

16.09.2020

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koliko puta vam se desilo da niste načisto s tim da li je muškarac koji vam se dopada nedovoljno zainteresovan ili samo nema dovoljno vremena/snage/hrabrosti da se viđa sa vama? Od svih muških osobina koje izluđuju žene ova se definitivno nalazi na vrhu liste, uništava im samopouzdanje, tera ih da se preispituju gde su pogrešile...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da vas u startu utešimo – greška nije do vas!

I muškarci se, kao i žene, ponekad poigravaju sa osobama koje im se sviđaju, a to rade iz dva razloga - zato što im se ne sviđaju dovoljno i zato što mogu tako da se ponašaju.

Jedna od stvari koju takav muškarac neće nikada uraditi jeste da vas skroz odgurne od sebe. Iako osećate da tu nešto "ne štima", nije vam jasno šta "ne štima" i ako vam se on dovoljno sviđa nalazite različita opravdanja za njegovo ponašanje.

Kad glume da su nedostupni i da ih je teško osvojiti, muškarci najčešće pribegavaju jednom od ova četiri tipa ponašanja:

1. Šalju poruke "iz vedra neba", kako bi devojci stavili do znanja da misle na nju, ali nekako nikada "nemaju vremena" da se vide sa njom

2. Flertuju prilikom svakog susreta i telefonskog razgovora, ali "drže" devojku na "rezervnoj klupi" dok se ne uvere da ipak nemaju bolju priliku

3. Drže vašu vezu u tajnosti i trude se da odgode trenutak kada će vas upoznati sa prijateljima i članovima porodice

4. Kad god ste zajedno, on sve vreme zuri u telefon i komentariše objave prijatelja na društvenim mrežama

Ono što muškarci postižu tim taktikama je da im je devojka na raspolaganju uvek kada on to poželi i da je ona ta koja mora da prati njegove želje, potrebe i prohteve. U najvećem broju slučajeva neće uraditi ništa što bi devojku nateralo da pomisli:

"On nije vredan moje pažnje i ljubavi, neću se više viđati sa njim, niti ću čekati da me pozove".

Umesto toga, on zna u kojoj meri devojku može da drži na distanci, a istovremeno joj dopušta da veruje da zajednička budućnost nije "nemoguća misija".

Kako da nadigrate muškarca koji se ovako ponaša prema vama? Psiholozi kažu da postoji samo jedan siguran način da isterate stvari na čistac – prekinite svaki kontakt sa njim! Ako mu je stalo do vas, potrudiće se da vam to i pokaže. Ako mu nije dovoljno stalo, prihvatiće vaš nestanak iz svog života kao da se ništa značajno nije ni dogodilo...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading