NAUČNICI DALI ODGOVOR! Saznajte ko duže pati posle raskida – muškarci ili žene

Autor:

Lifestyle

18.08.2020

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici sa Univerziteta Binghamton iz Njujorka su anketirali 5705 ispitanika i otkrili da se muškarci duže oporavljaju od raskida ili se gotovo nikada ne oporave.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Žene mogu mnogo više da izgube u vezi sa pogrešnim muškarcem zbog čega mnogo bolje prihvataju činjenicu da je veza gotova, pogotovo ako žele da zasnuju porodicu, ali su naučnici dokazali da se i bolje i brže oporavljaju od muškaraca prihvatajući novo stanje.

Muškarci su ipak takmičerski nastrojeni pri izboru partnerke, pa njen gubitak, pogotovo ako su je smatrali dobrim ulovom osećaju mesecima, čak i godinama nakon raskida.

Iako isprva ne pokazuju emocije, ispitanici su odgovorili da su se nakon raskida osećali prazno, kao i da im se činilo da su izgubili fokus.

 

Ipak, kod njih je ljutnja potrajala znatno duže, iako su javno negirali svoje emocije.

Istraživanje je pokazalo da se žene češće od muškaraca odlučuju na prekid veze. Tome u prilog govori i činjenica da u SAD-u zahtev za razvod braka podnosi čak 70 posto žena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading