UPUTSTVO ZA SIGURAN ORGAZAM: 10 oprobanih metoda koje garantuju vrhunac

Autor: Republika, Prva

Lifestyle

29.07.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postizanje orgazma ponekad može da bude baš teško jer žene, za razliku od muškaraca, ne mogu da dođu do seksualnog vrhunca kad god požele...

RepublikaFoto: Photo by Annie Spratt on Unsplash
Orgazam (Ilustracija)

Ponekad su nervozne ili se loše osećaju ili im jednostavno nije do seksa. Razloga može biti zaista mnogo, ali ne brinite. Postoje brojni vrlo efikasni saveti koji će vam pomoći kod postizanja seksualnog užitka, a u nastavku otkrivamo neke od njih.

Posvetite se sebi

Najbolji način da otkrijete šta volite kad je u pitanju seks zapravo je samozadovoljavanje. Dakle, ukoliko želite da postanete majstor u postizanju orgazama, morate malo više da vežbate i to sami sa sobom. Dajte sebi vremena i istražite svoje telo, bez pritiska i stresa.

Preuzmite kontrolu

Ponekad preuzimanje kontrole nad situacijom tokom seksa može da nam bude od velike koristi. Važno je imati na umu da ti imate kontrolu nad svojim orgazmom. Partner može da vam pomogne da dođete do toga, ali vi imate kontrolu nad svojim telom i umom.

Oslobodite se stresa

Ako ste pod stresom, postizanje orgazma biće nemoguće. Iz tog razloga, pokušajte da se pre seksa nekako opustite i zaboravite na brige i probleme koji vas muče. Stres i anksioznost su neki od najčešćih razloga zbog kojih žene ne mogu da postignu orgazam. Pronađite načine koji će vam pomoći da stres stavite pod kontrolu, a od koristi mogu biti joga, meditacija, masaže ili pak boravak u prirodi.

Upoznajte svoje telo

Da biste mogli da ostvarite seksualni vrhunac, morate dobro da poznajete svoje telo i svoje seksualne potrebe. Pritom je vrlo bitno i samopouzdanje. Istražite koji su vam delovi tela najsenzibilniji. Nemojte da razmišljate o problematičnim područjima niti da se stidite. Naučite da volite i prihvatate sebe i svoj izgled i mnogo ćete više uživati u seksu.

Budite otvoreni prema partneru

Neke žene se boje ili pak stide da otkriju partneru šta im se sviđa kad je u pitanju seks, što je potpuno besmisleno. Ukoliko želite da oboje uživate u odnosu, onda morate biti otvoreni jedno prema drugom. Dajte mu do znanja šta vam godi i pokažite mu kako da vas zadovolji. Budite otvoreni i iskreni.

Počnite da praktikujete Kegelove vežbe

Kegelove vežbe imaju višestruke koristi za žene, a možete da ih praktikujete čak i tokom seksa jer to može doprineti seksualnom uzbuđenju i povećati šanse za postizanje orgazma.

 

 

 

Isprobajte seksi igračke

Ukoliko želite da malo začinite i unesete dodatnu dozu uzbuđenja u vaš seksualni život, isprobajte seksi igračke. Prava stimulacija je ključna za postizanje orgazama, a seksi igračke pritom mogu biti vrlo korisne. Možda ćete se u prvom trenutku osećati neprijatno ili postiđeno, no ubrzo bi moglo da vam se svidi.

Ispraznite svoj um

Upravo razne misli i distrakcije koje dolaze sa svih strana mogu da predstavljaju problem kod postizanja orgazma. Ako vam tokom seksa kroz glavu prolazi milion različitih misli o tome šta sve morate da uradite, nije ni čudno da vaše telo nije zainteresovano za seks. Tokom seksa, pokušajte da ispraznite svoj um i fokusirajte se na potrebe vlastitog tela.

Povežite se s partnerom

Da biste došli do seksualnog vrhunca, morate da naučite kako da se povežete s partnerom. Fizička konekcija je jedna stvar, no ono što je bitnije ostvariti jesu mentalna i emotivna povezanost i tek onda možete da spoznate duboki užitak.

Isprobajte nešto novo

Da bi seksualni život ostao zanimljiv i uzbudljiv, potrebno je neprestano uvoditi nešto novo i eksperimentisati. Isprobajte nove poze, uvedite seksi igračke, isprobajte seksi uloge... Razgovarajte o seksualnim maštarijama koje imate i nastojte da ih ostvarite. Određenu pažnju treba posvetiti i predigri pa imajte i to na umu, piše žena.hr.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading