KRIZNE GODINE BRAKA: Ako ih preživite, ostarićete zajedno

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

22.10.2017

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne kaže se bez dobrog razloga da je najlakše nekoga "upecati" i uploviti u bračne vode, ali održati vezu je ono najteže. Upravo na tom ispitu najviše parova padne i veza im se raspadne.

RepublikaFoto: pixabay.com
Posle "pregurane" 7. godine, velika je šansa da ćete ostariti zajedno

Stručnjaci za porodično pravo kompanije Slater and Gordon uradili su istraživanje na 2.000 parova i otkrili koje godine u braku su najsrećnije, a koje najteže. Kažu da, ako preživite kao par te teške trenutke, velike su šanse da ćete dočekati starost zajedno.

3. godina

Nakon tri godine braka partneri postaju spremniji da prihvate mane suprotne strane i tada im život postaje prijatniji i opušteniji. U te tri godine puno parova se odluči na dete što dodatno ojačava njihovu vezu.

Za treću godinu braka kažu da je najsrećnija. Parovi najčešće imaju dve plate, uređuju sebi mesto u kojem će im deca odrastati, vrlo su optimistični...

5. godina

Stručnjaci kažu da ozbiljniji problemi počinju upravo u ovom periodu. Deca su mala i znaju dosta da iscrpe partnere koji se zbog toga znaju udaljiti, svađati... Teško je uskladiti sve radne i kućne obveze, pa u braku ima dosta stresa. Trpi i seksualni život.

Svaki treći čovek u braku izjasnio se kako se ne oseća voljeno, a svaki peti je iskreno priznao da ima dana u kojima žali što je stupio u brak.

Inače, upravo u 5. godini braka parovi najčešće posećuju advokate i pokreću brakorazvodne parnice. Upravo zbog toga je ta godina najkritičnija u vezi.

7. godina

Prežive li partneri 5. godinu braka i ostanu u vezi, tada ulaze u vrlo komplikovan period. Porodični život im je do 7. godine postao rutina. Često zna doći do svađa oko finansija, dece ili raspodele kućnih poslova i ostalih obveza.

Stručnjaci kažu da, ako se brak tada ne raspadne, jako su dobre šanse da će supružnici zajedno dočekati starost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading