LEK PROTIV GRIPA: Šta sve možete lečiti seksom

Autor: elle.hr

Lifestyle

16.10.2017

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučno je dokazano da je seks dobar i za mentalno i za psihičko zdravlje. Otkrijte koje su najveće blagodati strastvene "interakcije".

RepublikaFoto: pixabay.com
Seksom do zdravlja

Brojna istraživanja su potvrdila da je seks najbolji lek za razne "boljke". Evo 6 najvećih razloga zašto treba upražnjavati više akcije ispod pokrivača.

1. Bolje raspoloženje

Seks opušta i podstiče proizvodnju endorfina, hormona sreće, koji smanjuje stres. Istraživanje među starijom populacijom u Švedskoj je otkrilo da su ljudi koji su u kasnijoj dobi polno aktivni ujedno i mentalno zdraviji.

2. Ublažavanje bola

Dok vodite ljubav, telo proizvodi određenu količinu materije koje blokiraju signale bola koje nervi prenose u mozak.

3. Manje prehlade

Prema istraživanju na Univerzitetu Ohio, poljupci i milovanja pogoduju nastanku belih krvnih zrnca koje se bore protiv bolesti.

4. Povećana plodnost

Istraživanja sprovedena u SAD-u otkrila su da žene koje vode ljubav jednom nedeljno imaju veće količine estrogena od žena koje ne vode ljubav. A estrogen povećava plodnost, a uz to i štiti od simptoma PMS-a kao što su promena raspoloženja, osetljive dojke i umor.

5. Vitkije, jače telo

Tokom prosečnog vođenja ljubavi sagorećete oko 200 kalorija, koliko se potroši posle preplivanih osam dužina bazena! Isprobavanje novih položaja, pak, može biti izvrsno za jačanje mišića, posebno mišića karlice, bedara, stomaka i zadnjice.

 

6. Kvalitetno spavanje

Seks je mnogo bolji lek za nesanicu nego tablete za spavanje, a i mnogo zabavniji od šolje toplog kakaa, zar ne?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading