U OVIM godinama su spremnije na neobavezne odnose: Istraživanje otkriva u kom starosnom dobu žene imaju najveći libido!

Autor: Republika

Lifestyle

09.03.2020

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste se ikada zapitali kako starenje utiče na libido, odnosno želju za seksom? Koliko dugo će vam intima biti privlačna, i kada će ti nagoni biti najizraženiji?

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

Istraživači iz Teksasa su se pozabavili ovim pitanjem.

Pa, čini se da u svemu tome najveću ulogu nema ni partner, ni ljubavni status, nego biološki sat i njegovo glasno otkucavanje. U 30-im, ali i ranim 40-im žene često otkrivaju novu stranu vlastite seksualnosti i mnogima omiljena aktivnost postaje upravo zabava u krevetu. 

Stručnjaci tu pojavu objašnjavaju otkucavanjem biološkog sata i željom da "iskoriste preostale godine za stvaranje potomaka". Laički rečeno, kako žene stare, više vode ljubav - i to mnogo više.

Evo šta otkriva istraživanje.

U analizi objavljenoj u časopisu "Personality and Individual Differences" (Ličnost i individualne razlike) pod naslovom "Reproduction expediting: Sexual motivations, fantasies, and the ticking biological clock" (Ekspedicija reprodukcije: Seksualne motivacije, fantazije, i biološki sat koji otkucava) učestvovalo je 827 žena podeljenih u tri grupe: visoka plodnost (u dobu od 18 do 26 godina), niska plodnost (u dobu od 27 do 45 godina) i u menopauzi (u dobu od 46 godina i više).

Na osnovu odgovora ispitanika u internet anketi istraživači su otkrili da žene u dobu od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) poseduju "pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti" te da imaju "česte seksualne fantazije i aktivan seksualni život, pa su zbog toga spremne na povremeni seks", piše "Your Tango".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading