PROPORCIJE VAGINE: Kolika je mala, a kolika velika?

Autor: 24sata.hr

Lifestyle

07.10.2017

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje veličine vagine oduvek je misterija, koju često potežu muškarci posle prozivki na veličinu penisa. Evo standardne mere ženskih genitalija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izgled vagine nema veze s seksualnim zadovoljstvom

Vagina je mišić koji se poput svih drugih u telu steže i opušta. Do opuštanja dolazi usled manjka vežbi i porođaja, a najpoznatije su Kegelove vežbe kojima se jačaju mišići. Sve vagine se proširuju za vreme seksa, a broj odnosa ne utiče na veličinu. Prema studiji na više od 200 žena, vaginalni kanal je u proseku dug 9,6 cm (poput veličine sjaja za usne), a širok od 2,5 do 3,5 cm. 

Velike usne

Spada u spoljne delove stidnice koji štite vaginu ili rodnicu i okružuju male usne. Velike usne su u proseku duge oko 8,1 cm - što odgovara veličini prosečnog laka za nokte. Ipak, raspon veličina je znatno veći od toga - u studiji iznosi od 4,5 do 11,5 cm. Veličina usana nema veze s veličinom vagine, a zanimljivost je da se usne smanjuju kako žena stari.

 

Male usne

Nazivaju se još i unutrašnjim usnama, a one okružuju sam otvor vagine. Zanimljivost je da je leva mala usna u proseku nešto šira - oko 2,1 cm, a desna oko 1,9 cm. Leva mala usna je u proseku duga oko 4 cm, dok je desna duga oko 3,8 cm. Kao i kod veličine velikih usana, ni veličina malih nema veze s veličinom vaginalnog otvora tj. kanala.

Klitoris

Kao i kod drugih delova tela, postoji zaista velik raspon veličine klitorisa od žene do žene. Klitoris se još naziva dražicom, a jedina uloga mu je seksualno zadovoljstvo. Prosek širine klitorisa iznosi oko 0,8 cm (dok raspon širine učesnica u studiji iznosi od 0,2 do 2,5 cm). Prosečna dužina iznosi 1,6 cm, s rasponom od 0,4 do 4,0 cm. Veličina samog klitorisa nema uticaja na intenzitet ženskog zadovoljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading