Negativni orgazmi postoje i veoma su česti, a sve zbog jednog očekivanja koje svi imamo

Autor: Telegraf.rs

Lifestyle

07.02.2020

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upravo taj imperativ orgazma ili ideja da vrhunac mora baš uvek da se postigne tokom seksa kod većine stvara nepotrebnu uznemirenost.

RepublikaFoto: Photo by Vidar Nordli-Mathisen on Unsplash
Foto:Ilustracija

Niko ne poriče činjenicu da je orgazam rezultat uspešnog seksualnog odnosa, ali jedno istraživanje je potvrdilo da orgazmi mogu da budu i vrlo negativno iskustvo.

Negativan orgazam postoji i mnogo je češći nego što mislimo, a to sve zbog mišljenja mnogih da on mora da se postigne.

Prema najnovijem istraživanju objavljenom u časopisu "Archives of Sexual Behavior"  negativan orgazam nastaje onda kada je partnerima jedini cilj odnosa vrhunac. Tada dolazi do nepotrebne tenzije, pritiska i uznemirenosti ukoliko orgazam izostane.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

U studiji je učestvovalo više od 700 ljudi koji su odgovarali na pitanje da li su ikada imali negativno iskustvo vezano za postizanje vrhunca.

Istraživačima je odmah bilo jasno da očekivanje da se orgazam postigne svaki put definitivno stvara nepotrebnu tenziju. Mnogi učesnici su rekli kako im je pritisak još izraženiji jer ne znaju kako će partner posmatrati izostanak orgazma.

U mnogim slučajevima naveli su da partneri prebacuju drugoj strani ukoliko nije došlo do vrhunca uprkos zadovoljavajućem seksu.

Učesnike su i anketirali o kvalitetu orgazma tokom seksa. Većina je izjavila da su orgazmi manje prijatni, ali i slabijeg intenziteta, ponekad i bolni zbog same ideje imperativa orgazma.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading