OPASNO! 5 grešaka koje radite nakon seksa

Autor: index.hr

Lifestyle

03.10.2017

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda pomislite da je bezazleno, ali zapravo sledeće stvari ne smete raditi nakon odnosa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kupka posle seksa nije dobra ideja

Uzdržavate se da piškite

U "susretu" penisa i vagine, bakterije mogu da budu gurnute u bešiku, što može dovesti do infekcije. Zato stručnjaci savetuju pražnjenje bešike u roku od sat vremena nakon seksualnog odnosa.

Perete vaginu sapunom

Neke žene odmah nakon seksa osećaju potrebu da operu vaginu sapunom, gelom za tuširanje ili intimnim gelom, ali to nije potrebno. Ne samo da tako možete dobiti alergijsku reakciju, ako vaša koža nakon seksa reaguje drugačije na hemikalije u sredstvima za kupanje, već tako možete da dovedete i do vaginalne iritacije. Vagina je organ koji se sam čisti i trebalo bi da bude tretirana vrlo nežno. Ispiranje vodom biće sasvim dovoljno.

Spavate u seksi donjem vešu

Pamučni veš je najbolji izbor, sve ostalo je problematično. Nakon seksa, vaša koža je topla i vlažna. Sintetički veš zadržava vlagu, čime rizikujete razne gljivične infekcije.

Uskačete u toplu kadu

Bio bi to savršen način opuštanja nakon dobrog seksa, zar ne? Ali, izloženost vodi, smanjuje delotvornost antimikrobne barijere vaše kože, što znači da tako povećavate šanse za infekcije.

Koristite vlažne maramice

Ako ste osetljivi na hemikalije, kao što su alkohol, glicerin i neka ulja, ovo je proizvod koji bi trebalo da izbegavate u širokom luku nakon seksa, ako ne želite da izazovete razne iritacije, poput crvenila, otoka i svraba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading