Stručnjaci upozoravaju : Žene, nikako ne urinirajte pre se*sa, preti vam OPAKA infekcija

Autor: Mediji

Lifestyle

19.01.2020

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene pre se*sa nikako ne bi trebalo da mokre, jer time povećavaju rizik od nastanka bolnih urinarnih infekcija, tvrdi urolog Dejvid Kaufman.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

On navodi da je ideja da žene treba da idu da piške pre seksa, kao i nakon, toliko učestala da se pretvorila u globalni mit u koji svi veruju.

Ipak, ističe da je jedan deo mita tačan - onaj da bi žene trebalo da mokre posle se*sa, jer se na taj način ispiraju bakterije s kojima je došla u kontakt, a čest su uzrok infekcije mokraćnih puteva. Ipak, s druge strane, uriniranje pre se*sa je najveći uzročnik cistitisa medenog meseca, odnosno infekcija koje nastaju, a vezane su za se*s.

Se*s kao uzrok problema

I preterivanje sa se*som može biti opasno za žensko zdravlje, tvrde lekari. Dugotrajan se*s kao i nekoliko odnosa na dan mogu uzrokovati infekciju urinarnog trakta ili tzv. cistitis medenog meseca. Iako ima romantično ime, ova bolest može biti jako bolna.

- Mokraćni kanal se nalazi uz vaginu što znači da tokom se*sa bakterije iz genitalija lako prelaze u mokraćovod. Što je trenje veće to je i veći rizik od infekcije - istakla je ginekolog Meri Džejn Minkin. Infekcija je češća kod žena koje nisu nikad rodile, a neke žene je mogu dobiti nakon svakog se*sualnog odnosa. Rizik se može smanjiti ako se pre i nakon se*sa mokri, napomenula je Beverli Vipl, profesorka sa Univerziteta Nju Džerzi.

RepublikaFoto: pixabay.com

Simptomi

Simptomi se najčešće pojave u roku jednog ili dva dana, a karakteriše ih bol kod mokrenja, učestalo mokrenje, promena boje urina i bolovi u području iznad stidne kosti. Ako se ne leči na vreme može prouzrokovati infekciju bešike i bubrega, piše About.com.

Lečenje

Čim primetite prve simptome preporučuje se da potražite pomoć lekara. On će po potrebi prepisati antibiotike koji će izlečiti infekciju. Takođe, trebalo bi da  povećate unos vode ili soka od brusnice što će pospešiti mokrenje, a samim time i čišćenje bakterija iz urinarnog trakta. Sve dok se infekcija ne izleči se*s je najbolje izbegavati.

Pre se*sa se ne pije ni svaki lek

Antihistaminici, lekovi koji standardno deluju na smanjivanje simptoma alergije poput osipa, oticanja, rinitisa ili svraba, nešto su što žene ne bi trebalo da piju pre se*sa.

Naime, istraživanja su pokazala kako antihistaminici deluju tako što opuštaju sva tkiva tela - od usne šupljine pa sve do genitalnog područja. Samim time, postizanje uzbuđenog stanja za ženu će biti otežano, čime će se smanjiti i količina vaginalne sluzi. Ona je tu da učini se*s prijatnim, ali i pospešuje orgazam, pa bi upravo tableta za alergiju mogla da učini se*s manje prijatnjim.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading