Žene, misterija je rešena! Otkriveno sa koliko godina muškarci stvarno sazrevaju

Autor:

Lifestyle

22.11.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi veruju da su u muško-ženskim odnosima žene uvek te koje preuzimaju odgovornost i ponašaju se zrelije, a kratko Oksfordsko istraživanje ima odlično objašnjenje za ovo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživanje obavljeno na Univerzitetu u Oksfordu bavilo se proučavanjem razlika u zrelosti u razvoju muškaraca i žena. Uporedili su sve rezultate i izvukli zaključke o mogućim razlikama.

Cilj istraživanja bio je da se otkrije koje se funkcije mozga menjaju tokom procesa sazrevanja, a koje ostaju iste. Koristila se magnetna rezonanca kako bi se pregledale aktivnosti mozga 121 učesnika starosti od četiri do 40 godina.

Rezultati su pokazali da, iako mozgovi muškaraca imaju isti potencijal za funkcionisanje u svakodnevnom životu, muškarci vrlo često pokazuju određeno odlaganje u dugoročnom razvoju funkcionalnih mreža u poređenju sa ženama.


To može da traje oko 40 godina, navodi se u rezultatima istraživanja. Međutim, važno je naglasiti da žene ranije pokazuju pogoršanje ovih funkcionalnih mreža.

Profesor Eduardo Caliksto sa meksičkog UNAM-a objasnio je da, iako muškarci imaju veći mozak, žene često pokazuju bolju učinkovitost i oštrije su u nekoliko aspekata. Dodao je da se to dešava zbog hormonskih razlika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading