Govor tela otkriva da li neko laže: Ukoliko primetite ove znakove, partner vas obrće oko malog prsta

Autor:

Lifestyle

14.11.2019

00:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Govor tela otkriva sve o nama. Kada smo srećni, ili nesrećni, kada se radujemo, a naročito se manifestuju neobični pokreti kada nešto skrivamo. Iako je nam sve otkriveno, ipak nije jednostavno dešifrovati kompleksne informarcije koje telo formira pod uticajem podsvesti.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Znakove da neko laže nije uvek lako dešifrovati. Čak i kada nam instinkt govori da "nasedamo" na laž, iz raznih razloga odlučujemo da verujemo voljenoj osobi. Ipak, postoje mali signali za uzbunu koje bi bilo poželjno da naučimo da prepoznamo, ukoliko želimo da se zaštitimo od neiskrenih ljudi.

Doktorka Lilijen Glas, stručnjak za govor tela istakla je da kada pokušavamo da otkrijemo da li nas neko laže, prvo moramo da prostudiramo kako ta osoba ponaša "normalno". Kad to otkrijemo, onda tek možemo da tražimo "odsupanja" u ponašanju.

Imajte na umu da su ovi znakovi samo mogući pokazatelji nepoštenosti - ali ne i definitivan dokaz.

Brzo menjanje položaja glave

Kada nekome postavite direktno pitanje i ako primetite da je naglo pomerio glavu, vrlo je moguće da je odgovor koji vam je dao neistina. Dakle, ako je naglo zabacio glavu unazad ili spustio bradu ili pak savio glavu u stranu onog momenta kada se očekuje da odgovori na dato pitanje, postoje velike šanse da vas laže.

Promena u ritmu disanja

Kada vas neko laže, vrlo je moguće da će početi teško da diše. Kada se disanje promeni, počinju da se "širee" ramena a glas postaje sve tiši. Suština je da osoba koja laže ostaje bez daha jer se menjaju otkucaji srca i ubrzava protok krvi. Telo doživljava iste ove vrste promena kada smo nervozni i osećamo se napeto, odnosno kada lažemo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pogled podignut gore i ulevo

Zvuči neobično, ali pre nego što smislimo laž koju ćemo plasirati, mozak nas tera da podignemo pogled, odnosno usmerimo ga nagore i ulevo. Kad lažemo aktivira se deo mozga zadužen za imaginaciju, a prirodna rekacija je da podignemo pogled kako bismo neometano (bez spoljnih distrakcija) zaronili u sopstveni svet mašte.

Pokrivanje osetljivih delova tela

To može da obuhvata područja kao što su grlo, grudi, glava ili stomak. Kada lažemo, instiktivno želimo da zaštitimo svoje slabe tačke, pa tako pokrivamo delove tela za koje mislimo da su nam osetljivi.

Dodirivanje ili pokrivanje usana

Ukoliko nema hroničnih problema sa zadahom, jedan od sigurnijih signala da vas neko laže jeste ako dodiruje ili pokriva usne. Kad osećaju da su saterani u ćošak i moraju da posegnu za laži, ljudi žele da zaustave ovu neprijatnost, što instiktivno čine tako što pokrivaju usne. Kada ih dodiruju, podsvest želi da ih prekine ili makar omete u izgovaranju laži.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading