TAKO BRZO? Evo kada ženama u vezi zvanično dosadi seks

Autor: b92.net

Lifestyle

21.09.2017

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redovni intimni odnosi dobri su za zdravlje, ali nažalost, novo istraživanje pokazuje da ženama seks dosadi četiri puta češće nego muškarcima, ali pod uslovom da je reč o vezi u kojoj par živi zajedno više od godinu dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Žene u dugim vezama brzo izgube interesovanje za seks

Ženama koje su u dužim vezama nije previše do seksa, za razliku od onih u kraćim vezama. Zanimljivo je da rezultati studije ne pokazuju isto kada su muškarci i u pitanju – njihovo interesovanje za seks sa istom ženom ne jenjava tokom vremena.

U studiji Univerziteta Sautempton je učestvovalo 11.508 učesnika, a rezultati pokazuju da 34 odsto žena izgubi interesovanje za seks nakon godinu dana veze u odnosu na samo 15 odsto muškaraca.

- Naša saznanja pokušavaju da prodru malo dublje u tematiku i odgovore na pitanje zašto žene gube interesovanje za seks u dugoj vezi. Posebno zato što je za žene kvalitet i dužina veze, ali i komunikacija sa partnerom presudna za seksualno interesovanje - kaže profesorka Sintija Grejem.

 

U studiji je učestvovalo 6.669 žena i 4.839 muškaraca koji su imali samo jednog seksualnog partnera u prethodnih 12 meseci. Zanimljivo je da je ženama bilo lakše da pričaju o seksu nego muškarcma.

Inače, ista studija je pokazala i da su najnezadovoljnije svojim seksualnim životom žene u srednjim godinama, a kao najvećeg ubicu strasti u braku navode dolazak dece u porodicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading