Evo šta se desi kada se psihopata zaljubi u vas

Autor:

Lifestyle

10.10.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi koji se smatraju psihopatama bore se sa iskazivanjem različitih vrsta emocija, naročito empatije, tuge i straha.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Oko 1 odsto  populacije može biti psihopatično, pokazala su istraživanja, a prenosi sajt Bright Side. 

Psiholozi veruju da se oni mogu zaljubiti kao i svi mi, ali načini na koje izražavaju svoja osećanja i komuniciraju u odnosima su različiti.

Kada se psihopata zaljubi, evo šta se dešava:

  • Psihopate mogu biti u stanju da vole druge osobe

Psiholozi sugerišu da postoje različiti nivoi psihopatije. Ako osoba ne pokaže teške znakove psihopatije, veća je verovatnoća da će moći da se zaljubi. Psihopati se takođe može osećati usamljeno i imaju želju da budu voljeni. Međutim, teško im je da uspostave zdrav odnos zbog nedostatka emocionalne vezanosti i nesposobnosti da se otvore drugoj osobi.

  • Njihovi odnosi se zasnivaju na različitim razlozima od tradicionalnih

Njihovi partneri moraju biti oprezni: psihopati su krajnje sebični i obično pokušavaju da manipulišu partnerom u žrtvovanju sopstvenih interesa za njih.

  • Psihopate mogu da žude za ljubavnim vezama, ali retko mogu da ih i ostvare

 

A to sve zbog nesposobnosti da pokažu empatiju i emocionalnu privrženost.

  • Psihopate ne mogu da daju emocionalnu podršku svom partneru

Istraživanja pokazuju da psihopate mogu voditi računa o drugim ljudima, ali samo u slučajevima kada to rade voljno i uložili su dovoljno napora da nauče kako biti empatični.

  • Psihopate više vole kratke veze

Zbog nemogućnosti da se emocionalno udube, psihopate preferiraju kratke veze. Do braka skoro da i ne dolazi, jer ne mogu da pronađu odgovarajućeg partnera.

  • Psihopate znaju kako da manipulišu partnerima i to čine maestralno.

Lako čitaju druge ljude, pa znajući njihove namere, oni njima manipulišu. Zapanjujuće je što ne osećaju nikakvu krivicu kada to rade: psihopatama uopšte nije stalo do nevolje koju njihovi postupci mogu da prouzrokuju drugima.

  • Njihova ljubav može biti destruktivna

Psihopate imaju veću verovatnoću da deluju na impulsivan način i da budu emocionalno nedostupni. Imati manipulatora i emocionalno hladnu osobu pored sebe može biti pogubno za psihičko stanje ljudi, što doprinosi nestabilnoj i nedostupnoj vezi.

  • Njihova osećanja se mogu poboljšati tokom vremena

Kada su dovoljno motivisani, psihopate mogu da poboljšaju svoje ponašanje. Psiholozi veruju da ih romansa i komunikacija sa ljudima koji iskazuju ljubav prema njima mogu naučiti da budu više empatični pream drugim ljudima i poboljšaju svoje socijalne veštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading