Dokazano zašto žene STENJU tokom seksa! I nije u pitanju samo ORGAZAM!

Autor: alo.rs, Republika

Lifestyle

25.08.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da žene glasno izražavaju svoje zadovoljstvo tokom seksualnog odnosa i da je to jedan od stvari koje najviše uzbuđuje muškarce poznato je odavno. Ipak, koliko god to prijalo muškarcima, ne može se zaobići pitanje da li toliko bučnog seksa neophodno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naučnici sa Univerziteta Lankašit sproveli su istraživanje 2011. godine. U ispitivanju o glasnosti tokom seksa je učestvovala 71 žena u starosti od 18 do 48 godina.

Stenju li žene samo zbog muškarca?

Naučnici su otkrili da većina žena proizvodi zvukove u krevetu, međutim, ne nužno dok doživljavaju orgazam. Umesto toga, 66 njih je priznalo kako stenju da ubrzaju partnerov orgazam, dok 87 posto žena to čini da se osećaju više seksi i samopouzdanije.

Carcinogenic putrescine

- Dok se ženski orgazmi najčešće postižu tokom predigre, kopulatorna vokalizacija je na najvišem nivou pre i simultano s orgazmom muškarca - zaključili su istraživači. Osim toga, dodaju kako žene ubacuju glasanje kako bi smanjili "dosadu" u krevetu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Glumljenje orgazma

- Ne postoji toliko puno istraživanja na ovom području, ali kroz medije smo bombardovani idejom toga da je stenjanje povezano s orgazmom i dobrim seksom - kaže naučnica Kristen Mark sa Univerziteta Indiana. Stoga, stenjanje je poprilično mudra strategija glumljenja ženskog orgazma, iako zapravo nema ništa mudro u tome.

- Ako stenjete, partneru dajete do znanja da radi sve dobro, a to očigledno nije tako - kaže autorka i tzv. seksualna edukatorka Pati Brisben, koja savetuje ženama da se koriste stenjanjem i uzvicima samo kad je nešto dobro, a ne kad želi da prikriju ono što nije dobro da bi se pre završilo.

I ženke životinja stenju za vreme seksa

Verovali ili ne, žene nisu jedini primati koji proizvode zvukove za vreme seksa. Istraživanja u životinjskom carstvu otkrivaju da, na primer, ženke majmuna babuna, imaju velik broj kopulacijskih glasanja. To glasanje postaje sve kompleksnije kako se približavaju ovulaciji te kad se pare s baubunom koji je više rangiran na njihovoj društvenoj lestvici. Ženke makaki majmuna, takođe, proizvode kratke i glasne povike koji su okidač orgazma mužjaka, a primera je još…

Seksualne performanse i primati na stranu, vokalizacija tokom seksa svakako je odličan način da žene dobiju ono što žele u krevetu, a očigledno je kako su danas žene glasnije nego ikad pre, jer su na to podstaknute.

- Žene su učene da preuzmu odgovornost nad sopstvenim užitkom, a one mogu učiniti i korak više te postati učiteljice svom muškarcu - kaže Brisben, koja ističe kako je dokazano da stenjanje podstiče i ženski orgazam, odnosno uzbuđenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading