Koristite emotikone tokom dopisivanja? Evo šta to konktretno znači

Autor: Telegraf, Republika

Lifestyle

23.08.2019

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljudi koji koriste emotikone u toku dopisivanja preko interneta češće imaju seks i uživaju u aktivnom životu dejtinga, istraživanje je pokazalo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Razlog ovome je što, nasuprot rečima, emotikoni bolje opisuju naše težnje.

Istraživači sa Kinsi instituta iz Indijane, o seksualnom životu i upotrebi emotikona, ispitali su više od 5.000 ljudi, uzrasta od 18 do 94, u dve različite studije.

Rezultati su pokazali da su oni koji koriste emotikone na dnevnoj osnovi otišli na više sastanaka i da imaju više seksa, i da će oni verovatnije iskusiti i poljubac i započeti vezu.

Ukupno 30% ispitanika koristi emotikone kad se dopisuju sa simpatijom.

- Upotreba emotikona omogućava slanje važnih emotivnih informacija potencijalnom partneru, što olakšava uspešnu intimnu povezanost i više romantičnih i seksualnih mogućnosti - kažu istraživači.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Emotikoni omogućavaju ljudima da izraze osećanja i facijalne ekspresije koji bi se inače desile samo u razgovoru lice-u-lice.

Takođe, ispitanici su rekli da ih koriste i da bi svojim porukama dali karakter, i zato što je ta praksa brža nego kucanje.

Međutim, ne zna se koji konkretni emotikon daje najbolji rezultat da se nekom "posreći".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading