PUŠAČI OPREZ U KREVETU: Cigareta smanjuje penis

Autor:

Lifestyle

02.09.2017

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je mnogima omiljeni užitak cigareta posle seksa to baš i nije pametno. Naime, hemikalije koje se nalaze u njima, mogu da deluju veoma loše na funkcije penisa, tvrde stručnjaci.

RepublikaFoto: pixabay.com
Budite oprezni cigareta posle seksa utiče na seksualnu funkciju

Hemijske materije iz cigareta mogu štetno da deluju na razvoj penisa, na erekciju, a na kraju mogu da utiču na razvoj erektilne disfunkcije.

Protok krvi je ključan za stvaranje erekcije, a cigarete sužavaju krvne sudove i stvaraju probleme sa cirkulacijom, a samim tim i sa dotokom krvi u penis. Dalje, to može da dovede do toga da vam penis bude mnogo manji tokom erekcije, nego što bi trebalo.

Tkivo s dugogodišnjim pušenjem cigareta postaje manje elastično pa je i penis u erekciji sve manji. Pušenje tako direktno može da vodi ka erektilnoj disfunkciji.

Univerzitet u Kentakiju sproveo je istraživanja o seksualnom životu pušača i nepušača. Otkrili su da ljudi koji ne puše više uživaju u seksu, odnosno, postižu veći nivo zadovoljstva.

Na skali od 1 do 10, njihov užitak je 9. S druge strane, pušači su svoje zadovoljstvo ocenili sa 5. Muškarci koji su strastveni pušači, primeti će, kažu stručnjaci, da su im katkad erekcije slabije, takođe mogu da imaju i povremenu  impotenciju.

Dodatni problem kod pušenja nakon seksa je - zadihanost i slabiji kapacitet pluća što zajedno sa duhanskim dimom može negativno da utiče na "sledeću rundu", odnosno, na to da li uopšte i može muškarac da nastavi sa vođenjem ljubavi. Osim toga duhanski dim ne šteti samo penisu, on uništava mnogo toga - pluća, mozak, srce, kožu, zube, otkriva herballove.com.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading