Prednosti jutarnjeg se*sa: Evo šta se dešava u vašem telu ukoliko imate odnos čim ustanete!

Autor: Republika

Lifestyle

24.02.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju.

RepublikaFoto: Photo by Becca Tapert on Unsplash
Foto: Ilustracija

Seks ubrzava cirkulaciju, smanjuje krvni pritisak, ublažava glavobolju, podiže samopouzdanje, poboljšava san, jača imunitet i troši kalorije. Pitate se zašto bi trebalo da praktikujemo seks baš u jutarnjim satima?

1. Poboljšanje odnosa

Pre svega, seks definitivno zbližava ljude. S obzirom na to da seks popravlja raspoloženje, zamislite samo kako bi bilo lepo započeti dan pozitivnim vibracijama! Osim toga, od jutra ćete imati srećne uspomene o kojima ćete moći da razmišljate ostatak dana.

2. Smanjena anksioznost

Endorfini i drugi "dobri" hormoni, poput oksitocina i dopamina, podstiču cirkulaciju, smiruju misli i ublažavaju lučenje kortizola. Kortizol je "loš" hormon koji se izlučuje u stresnim situacijama i čest je uzročnik mnogih bolesti.

3. Intenzivniji orgazmi

Nakon višesatnog odmora, klitoris je osetljiviji i odlično reaguje na stimulaciju. Kada kažemo "odlično reaguje", mislimo na mogućnost postizanja intenzivnijih, ali i višestrukih orgazama.

4. Bolja koncentracija

Orgazam smanjuje nivo kortizola, smiruje um i popravlja koncentraciju. Seks može da ima isto dejstvo kao i jutarnja meditacija, samo što ćete uz seks potrošiti još više kalorija!

5. Ubrzavanje metabolizma

Tokom noći, metabolizam se usporava i ujutro je takav još neko vreme. Najbolji način za pokretanje metabolizma je umereno jutarnje vežbanje ili... jutarnji seks!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading