Trikovi za jaču bliskost: Evo kako da uživate u afterse*su!

Autor: cosmopolitan.rs

Lifestyle

06.01.2019

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagrljaji i maženja posle seksa učiniće magiju. Osećaćete se kao jedno a uzbuđenje će trajati čak i dva dana posle.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nećete verovati, ali Univerzitet u Torontu je otkrio da su svi oni rituali koji se događaju posle seksa - zagrljaji, maženje, gugutanje na jastuku, slatki nadimci, disanje kao jedno - mnogo važniji za osećaj potpunog zadovoljstva i ljubavne sreće od vratolomnih igrica u krevetu zbog kojih komšije zovu policiju. Evo kako ćete postići to stanje trajne ljubavne nirvane koja navodno drži puna dva dana odmah posle seksa.

Zagrejte svoja srca

Grljenje i maženje posle seksa utiče na pojačano lučenje oksitocina, što vas ponekad vezuje čvršće od seksa. Bilo da to činite samo minut ili 15 minuta, čvrsto se zagrlite i pokušajte da dišete sinhronizovano, savetuje seksolog Džesika O’Rajli, na podcastu Sex With Jess. I tada ćete se zaista osećati kao jedno.

Sledeći dan: Čavrljanje na jastuku

Dok se oporavljate od upale mišića, fizičkih, psihičkih, hormonalnih i emocionalnih vrhunaca, otvorite se jedno drugom i budite ranjivi, savetuje O’Rajli. Na primer, pitajte „Kako bi izgledao tvoj savršen dan? To je, prema rečima psihologa Artura Arona, jedno od 36 pitanja zbog kojih se zaljubljujemo u osobu koja ih postavlja.  

Dva dana kasnije: Pošaljite mu flash back

Pošaljite mu neku od sledećih poruka: "Sad bih se najradije vratila u krevet", "Ti i ja, to je bila noć za pamćenje", "Topim se i kada samo pomislim na tebe" i vaš će partner odmah znati da još živite u oblaku seksi sećanja koja u vama opasno dižu nivo dopamina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading