Naučnici otkrivaju: Zašto se u braku zapuštaju muškarci, a zašto žene?

Autor: b92.net

Lifestyle

29.11.2018

00:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnici su već nekoliko puta dokazali da su muškarci i žene u brakovima skloniji gojaznosti i zapuštanju izgleda.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Često ćete čuti da bračni parovi sve manje vremena posvećuju vežbanju i nekvalitetno se hrane, a sve više sede pored televizora, jedu brzu hranu i nemaju želju da rade na sebi, jer su svoj cilj ispunili - udale su se ili oženili su se. 

Čini se da se više ženama zamera da nakon udaje i dobijanja dece prestaju da brinu o svom izgledu.

Muškarcima to smeta i nekada je upravo ovo razlog prevara pa čak i razvoda brakova. Zaboravlja se činjenica da su i muškarci ti koji prestaju da mare za svoj izgled, a njihovi razlozi su drugačiji od ženskih. 


Muškarci se češće zapuštaju iz manjka neizvesnosti i izazova, a žene zbog iscrpljenosti i premora. Oboma je zajedničko to što prestaju da se trude, opuste se i prepuste na loš način. Naravno, ovo nije striktno pravilo i posebnu komplikaciju predstavlja ukoliko je sa ovim udružena i zloupotreba alkohola ili lekova, tada je situacija mnogo ozbiljnija.

Nekada dugogodišnje nezadovoljstvo načinom na koji partner tretira sebe prerasta u ozbiljno nezadovoljstvo u odnosu koje može dovesti i do prekida odnosa, ali češće do pojave nekog trećeg, a tada ni razvod nije daleko. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading