Ovo su saveti agenata FBI kako da budemo sigurniji na putovanjima!

Autor: b92.net

Razonoda

04.11.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejms Hamilton, bivši specijalni agendt FBI otkrio je par stvari kojih morate da se pridržavate kako biste se na putovanju osećali sigurno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

1. U avionu držite glavu gore i oči otvorene, a savetuje i da izbegavate upotrebu slušalica koje u potpunosti blokiraju zvukove. 

2. U glavi napravite plan za izlazak sa terminala aerodroma ako situacija bude zahtevala to od vas. 


3. Nakon što uđete u avion, obratite pažnju na to gde se nalazi izlaz u slučaju opasnosti. 

4. Sa sobom uvek nosite malu baterijsku lampu i neka vam ona bude pri ruci u svakom trenutku. Ona može da osvetli vaš put u hitnim slučajevima. Takođe, može da vam posluži i u slučaju odbrane od osobe koja ima loše namere. 

5. Odaberite smeštaj sa modernim sigurnosnim sistemom. Iako nije uvek slučaj, većina internacionalno poznatih hotela mnogo više brine o sigurnosti svojih gostiju. 
RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

6. Pre nego krenete na putovanje proguglajte mesto koje želite da posetite. Google vam može često dati informacije koje se tiču bezbednosti u mestu koje posećujete,a li i o dešavanjima u tom mestu u prošlosti. 


7. Uvek tražite sobu koja se nalazi između drugog i šestog sprata. U slučaju požara ili drugih hitnih slučajeva, vatrogasni kamion s merdevinama ne može da dosegne na više spratove. 

8. Delujte snažno i svesni situacije u kojoj se nalazite jer većian kriminalaca napada slabe i nesvesne žrtve. 

9. Nikada nemojte da nosite skup nakit ili da pokazujete druge znake bogatstva. Držite vašu torbu i novčanik uvek blizu tela. 

10. Pre nego počnete da planirate putovanje, proverite turistička upozorenja kako biste procenili nivo pretnje u mestu koje želite da posetite. Ako je nivo visok, razmislite da li uopšte trebate da putujete tamo. 

11. Izbegavajte velika okupljanja kao što su koncerti, trgovački centri i restorani. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading