Uz Wayout u Hurgadu

Autor: Sponzorisani tekst

Razonoda

26.10.2018

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko kaže da je putovanje rezervisano samo za leto? Ne ograničavajte se datumima, agencija Wayout pokazaće vam kako možete da uživate svakog dana, bez obzira na godišnje doba!

Hurgada, u prošlosti malo ribarsko selo, tek 70-tih godina prošlog veka dobija na turističkom značaju. Tada holandski i italijanski surferi i ronioci otkrivaju njegove prelepe plaže i, divno, koralima i ribama, prebogato more. U to vreme počinje izgradnja  prvih hotela. Danas je, uz Šarm el Šeik, Hurgada najpopularnije egipatsko letovalište. Turistički centar Hurgade polako se pomera na jug i danas je to lepa pešačka zona duga par kilometara, sa brojnim radnjama, restoranima i kafeima.

RepublikaFoto: Promo foto

Brdovito, pustinjsko zaleđe obezbeđuje Hurgadi stalni dotok toplog, ali i suvog vazduha, pa je sezona kupanja u Hurgadi gotovo bez prestanka, sa izuzetkom nekoiko zimskih meseci. Ni tokom zime, turisti nisu uskraćeni za kupanje jer većina hotela u ponudi Wayout agencije ima bazene sa grejanom vodom.

U okviru jesenje rasprodaje i First Minute ponude Wayout, touoperator broj 1 po broju putnika za Hurgadu iz celog regiona, nudi polaske od novembra do kraja aprila uz dodatni popust na cene za polaske u decembru i januaru i februaru u iznosu od 20 eur po osobi.

Foto: Promo foto
Luksor

Veoma značajan atribut Hurgade je i blizina Luksora - arheološke prestonice Egipta, kao i arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva i sprudova sa prekrasnim podvodnim svetom.

Lepo popodne može se provesti i među beduinima, na mini safariju džipovima u pustinji. To je prilika da se uzjaše kamila, proba čaj i ukusni beduinski roštilj uz zalazak sunca.

Foto: Promo foto
Pustinjski safari

Uz izuzetno popularne cene vanpansionske potrošnje, Hurgada nudi i brojne orijentalne bazare, gde se suveniri i ostala roba kupuju uz obavezno cenkanje, restorane, noćne barove, diskoteke, barove sa trbušnim plesom i sl.

Mesta večernjih izlazaka u Hurgadi

Sakala je staro turističko jezgro grada, prepuno radnji, otvorenih kafea, prodavnica suvenira, restorana i hotela. Postoji nekoliko dobrih ribljih restotana, npr. Star Fish, El Mina ili novi restoran sa lepim pogledom na zaliv, bar Granada.

Foto: Promo foto
Marina

Nova marina je četvrt koja podseća na mediteranske luksuzne turističke centre i letovališta. U luci se mogu videti raskošne jahte i brodovi, a zgrade rađene u tradicionalnom maniru severnoafričke arhitekture krase fasade živih boja. Marina je prepuna kafea modernog, zapadnog tipa (Star Bar, Shades, Papa's), restorana indijske, tailandske, nubijske, kineske i evropske kuhinje.

Pešačka zona - Memša, deo je južne Hurgade, sa nekoliko kilometara dugim šetalištem, punim prodavnica suvenira, restorana i kafića. U centralnom delu su i Little Budha bar i Hard Rock caffe, posebno omiljeni noćni klubovi među mladima.

Svi zainteresovani putnici mogu da rezervišu putovanje u Wayout poslovnici u Beogradu, u Gavrila Principa 57, na broj telefona 011 4144 284 ili slanjem upita na office@wayout.co.rs.  Više informacija i celokupnu ponudu agencije Wayout možete pogledati na www.wayout.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading