Tu gde se susreću tri mora krije se MISTERIOZNO GRČKO OSTRVO

Autor: b92.net

Razonoda

18.10.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ime ovog ostrva potiče od reči κεύθω (keftho), što znači kriti nešto. Legende kažu da je i sama Afrodita, boginja ljubavi, blagoslovila ovo ostrvo i da je baš tu krila zaljubljene parove i svoje tajne ljubavnike. Kao svoje sklonište birala je klisure sa gustom maglom, koje meštani zovu Kacifara i male devičanske plaže koje vezuju istočnu obalu ostrva sa finim peskom i sitnim šljunkom.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Lapost
Kitera

Ali šta to Kitera čini da se zaljubite u nju? 

Da li je to surova lepota pejzaža ili najlepše plaže? Da li su to vodopadi Milopotamosa ili pećina Agija Sofije? Možda jeziva priča o ruševinama venecijanskog dvorca koji su opljačkali pirati? Međutim, svi bi rekli da su ljudi zaslužni za to što ste se zaljubili u ostrvo - oni koji će vam s entuzijazmom pokazivati ostrvo.

I upravo na ovom ostrvu glavni vodič će vam biti osećanja! Želja za autentičnim ukusima odvešće vas direktno do Marijine taverne, gde ćete probati kitersku trpezu koju lokalci zovu "kserotigano" (sveznajući tiganj). Kao što se u svako jelo meša mirođija, na Kiteri se u sve meša domaći med sa susamom, pa nemojte da vas to iznenadi. 

Ako želite da probate najbolju favu na ostrvu, onda se uputite u tavernu Skandia, pored plaže Paleopolis, a umesto večere, zasitite se jednim koktelom u poznatom baru "Kod Hristosa" u gradu.

E, a posle tolike hrane vreme je i da se aktivirate... 

Šetajte nekom od jedinstvenih pešačkih staza na ostrvu i razgovarajte sa lokalcima. Posetite Arheološki muzej, obiđite ruševine dvorca, obiđite slikovita sela, popijte malo vode sa izvora Amir Ali.

Kako biste zadovoljili svoja interesovanja možete skinuti i aplikaciju The Sound of Kythera pomoću koje ćete moći da čujete sve istorijske priče o ostrvu i vodič kroz mesta koja želite da obiđete. 

I vrlo je važno da znate još nešto... Kitira nije kao i sva druga ostrva. Ostrvo je misteriozno, ali čim ga posetite shvatićete da je ono što krije zapravo pravo pravcato blago prirode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading