Ova zemlja ima najmoćniji pasoš na svetu: Evo na kom mestu se nalazi Srbija

Autor:

Razonoda

10.10.2018

01:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Singapur je zemlja sa najmoćnijim pasošem na svetu prema rangiranju Passport Indexa, a slobodno mogu da da putuju u 127 zemalja sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto ilustracija

Passport Index je online sajt koji prikuplja podatke iz 193 zemlje članice Ujedinjenih nacija kako bi sastavio promenljivu listu najmoćnijih pasoša na svetu. Finansira ih svetska finansijska kompanija Arton Capital, a najmoćniji pasoš određen je prema broju zemalja u kojima možete putovati bez vize.

Singapur je prema ovogodišnjem rangiranju zemlja sa najmoćnijim pasošem na svetu. Drugo mesto dele Nemačka, Danska, Švedska, Finska, Luksemburg, Norveška, Holandija, Južna Koreja i Amerika. Treće mesto zauzimaju Italija, Francuska, Španija, Grčka, Portugal, Japan, Irska i Kanada.

Srbija se nalazi na 28. mestu na rang listi sa dozvolom da bez vize putujemo u 82 zemlje sveta. Zemlje iz regiona koje su bolje plasirane od Srbije su Slovenija na 6. mestu, Rumunija i Bugarska na 8. mastu, Hrvatska na 10. Iza nas se nalaze Makedonija na 35. mestu, Crna Gora na 36, Bosna i Hercegovina na 39, Albanija na 42.

Na samom dnu liste nalaze se Somalija, Sirija, Pakistan, Irak i Avganistan sa čijim pasošem možete da putujete bez vize u samo 5 zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading