(FOTO) GOLOTINJA JE NA OVOM OSTRVU STVAR PRIRODE, NE MODE!

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

30.08.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Samotrakiju vam nikada neće biti dosadno. Ostrvo je veliko, a osim mora ima i planinu i bezbroj vodopada koji se niz nju spuštaju tako praveći prirodne bazene usred šume. Ako se nađete na ovom ostrvu svakodnevno istraživanje je obavezno – penjanje na litice, kupanje u moru i jezerima, spavanje u stenama i celodnevna šetnja šumskim stazama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ostrvo se nalazi prekoputa Aleksandropolisa. Samotraki je zapravo i najpoznatiji po svojim prirodnim bazenima koji su se odomaćili u ogromnim stenama koje izgledaju kao da su upravo za taj bazen i dizajnirane.

U tim bazenima se možete izležavati ceo dan, čitati knjigu, skakati, opušteno plivati, slušati muziku, pa čak i kuvati. Kao da je to vaše privatno dvorište. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimitris Karagiozidis (@jimkaragiozidis) on Aug 26, 2018 at 8:53am PDT

 


Takvu opuštenost priroda budi ne samo okruženju već i vašem telu, pa su tako na Samotrakiju gotovo svi kamperi goli – i u tome nema ničeg čudnog. 

Večeri su rezervisane sa džez ili rege, a na nekim mestima i hip-hop i latino žurke. 

 

 

 

 


Boravak na Samotrakiju u vama izaziva osećaj euforije, a zanimljivo je da mnogi ni ne stignu da obiđu sve plaže koje ostrvo, prirodno, nudi. Prirodni bazeni i prirodnjački život u šumi nekako se čine kao bolji izbor.

 

 

Ostrvo ima svoj grad, podjednako jedinstven, koji se nalazi s druge strane planine. Stanovnici izuzetno poštuju prirodnu lepotu mesta, pa se čini da su imajući to u vidu i gradili kuće i prodavnice.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η μαγεία υπάρχει για όποιον την πιστεύει ....⛰️?️

A post shared by Ελβιρα Μπαρμπουδη (@elvira_barmpoudi_) on Aug 29, 2018 at 5:37am PDT

 

U gradu obavezno probajte sveže slatkiše, marmelade, domaću limunadu i izvrsnu domaću kafu, a sve to po neverovatno niskim cenama za jedno grčko ostrvo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading