NAJLEPŠE PLAŽE BALKANA: Rajska letovališta u komšiluku

Autor:

Razonoda

03.08.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ne možete da priuštite odlazak na neku od poznatih svetskih destinacija, ne brinite, jer u našoj okolini nalazi se mnoštvo rajskih mesta na kojima možete uživati.

RepublikaFoto: pixabay.com
Nemaju samo svetske destinacije rajske plaže

Maldivi, Azurna obala, Bahami. San snova, ali i poprilično skupo, pa se mnogi turisti iz Srbije odlučuju da posete neke od obližnjih destinacija. Ukoliko ste i vi jedan od njih, Srpski telegraf otkriva koje se rajske plaže kriju u našoj okolini.

Zlatni rat (Brač, Hrvatska)

Jedna je od najlepših šljunkovitih plaža na hrvatskoj obali. Zaštićeno je prirodno područje, a ujedno je i omiljeno mesto surfera na Balkanu.

Perazića do (Budva, Crna Gora)

Ova predivna plaža nalazi se na svega pet kilometara od Petrovca. Smeštena je u uvali ispod manastira Reževići, pa ukoliko ste ljubitelj istorije, možete skoknuti i do njega.

Ada Bojana (Ulcinj, Crna Gora)

Ovo ostrvo u obliku trougla poznato je po nudističkom centru. Sa dve strane nalaze se reke, a sa treće more. Tu je smeštena jedna od najlepših plaža u Crnoj Gori.

Porto Kaciki (Gilfada, Grčka)

Ova plaža se može videti na svim razglednicama Lefkade, a ubraja se u najlepše plaže u Grčkoj, ali i na svetu. Ova plaža je, bez sumnje, zaštitni znak ostrva.

Balos (Krit, Grčka)

Jedna od najčešćih plaža koje se mogu videti u vodičima. Koliko je lepa govori i činjenica da su je princ Čarls i princeza Dajana obilazili privatnom jahtom.

Lalarija (Skijatos, Grčka)

Nalazi se na severoistoku ostrva i do nje se može stići samo čamcem ili brodićem kada vreme to dozvoli, jer su kiše i severni vetar u ovom predelu prejaki.

Mirtos (Kefalonija, Grčka)

Plaža je najveća turistička atrakcija Kefalonije. Ušuškana je u podnožju visokih brda i više puta je nagrađivana zbog svoje čistoće i lepote.

Navajo (Zakintos, Grčka)

Plaža je poznata po olupini broda MV Panajotis, koji se je još osamdesetih nasukao na obalu dok je njegova posada švercovala cigarete i alkohol. Zbog ovoga se Navajo još naziva i Švercersko skrivalište.

Sončev breg (Bugarska)

Ako pitate strance koji su posećivali Bugarsku, reći će vam da je najbolji provod u Sunčevom bregu. Pored toga, ovo mesto u blizini Nesebara ima i nekoliko predivnih plaža.

Ohridsko jezero (Makedonija)

Ljudi koji ne mogu da priušte odlazak na more ili im je dosta slane vode, mogu da skoknu do Ohridskog jezera. U neposrednoj blizini Ohrida nalazi se nekoliko predivnih plaža do kojih se dolazi lokalnim autobusima ili relativno jeftinim taksijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading