TURIZAM i FEMINIZAM - kako je Ljubljana spojila te dve stvari u jedno?

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

29.07.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova tura koja je dostupna posetiocima Ljubljane, istražuje istoriju, kulturu i društvene prilike ovog grada u jednom potpuno novom svetlu - kroz priče o njegovim istaknutim građankama - umetnicama, arhitektama i političarkama.

Foto: pixabay.com
Ljubljana

Dva i po kilometra duga tura počinje svakog dana u 18.00h, a teme su joj socijalizam i kapitalizam, arhitektura i pol. Kreirala ju je organizacija Ljubljana Urban Tours u saradnji sa gradskim Institutom za urbanu kulturu, a njeni tvorci se nadaju da će posetiocima uspeti da prenesu skrivenu istoriju grada u kome samo 2% spomenika odaje počast ženama.

Učesnici će imati prilike da saznaju i zanimljive činjenice o dugoj istoriji pokreta za prava žena, ali i bogatoj feminističkoj sceni koja potiče još iz osamdesetih godina 20. veka. U okviru ture obilaze se Stari grad, Prešernov trg, Trg Republike i Nacionalna i Univerzitetska biblioteka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading