Ovo su razlozi zašto je odmor u Egiptu pravi izbor

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

30.06.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turistička agencija Egipta vas poziva da posetite Egipat i da iskusite sve čari njegovih najpoznatijih turističkih destinacija, kao što su Hurgada i Marsa Alam.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vrhunski rizorti, bogato kulturno-istorijsko nasleđe, savršena klima i prelepe plaže, samo su neke od prednosti ove zemlje. A evo i 10 razloga zbog kojih je Egipat savršen izbor za vaš sledeći odmor:

1. Do egipatskih rizorta se avionom stiže lako, a letovi u proseku traju između 3,5 i 4 sata.

2. Vizu za Egipat ćete dobiti lako preko svoje turističke agencije, u okviru putnog aranžmana, ili ukoliko putujete samostalno, na aerodromu.


3. Egipatski rizorti locirani su u blizini aerodroma i uglavnom vam neće trebati više od sat vremena od sletanja do hotelske recepcije.


4. Vreme je tokom cele godine pogodno za posetu. Čak i zimi temperature ne padaju ispod 22 stepena. Možda još važnija je stabilnost temperature vode, koja u proseku iznosi 20 stepeni, a leti dostiže i vrednosti iznad 26 stepeni, uz temperaturu vazduha od oko 35 stepeni.


5. Svi rizorti u Hurgadi i Marsa Alamu posluju po All Inclusive sistemu, gde su svi obroci uključeni u cenu aranžmana.


6. Lokalna kuhinja će zadovoljiti ukus i najzahtevnijih gurmana, kako ljubitelja mesa, tako i vegetarijanaca. Jela možda nisu raznovrsna kao na nekim drugim svetskim destinacijama, ali plene jednostavnošću, svežinom i zdravim sastojcima. Egipćani hranu pripremaju od povrća, jagnjetine, piletine, uz dodatak začina.

7. Lokalne plaže svojim gostima obezbeđuju besplatne suncobrane, ležaljke i peškire.

8. Šoping spada u veoma popularne aktivnosti. Nakon opuštajućeg dana na plaži, hotelskim shuttle autobusom možete otići u kupovinu i na lokalnim bazrima razgledati odeću od kvalitetnog pamuka, začine i čajeve. Cenkanje je obavezan deo ugođaja!

9. U Egiptu gotovo svuda možete plaćati eurima ili dolarima, pa ne morate da brinete o menjanju novca u egipatske funte. Preporuka je da se snabdete sa velikom količinom novčanica od jednog dolara ili kovanica od 1 eura, koje su zgodne za davanje napojnica i manje kupovine.


10. Nemojte propustiti da posetite bar neki od spomenika drevne egipatske civilizacije. Iz rizorta postoje brojne organizovane ture do najvećih atrakcija – Piramida u Gizi, Doline kraljeva, Karnaka, hrama u Luksoru i egipatskih muzeja. Za ove ture se možete prijaviti u svojoj turističkoj agenciji, ili se o ponudi informisati direktno u hotelu u kome odsedate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading