CRVENI I PLAVI KOKTELI, PINJATE: Susret Kima i Trampa preporodio turizam Singapura!

Autor: Tanjug

Razonoda

12.06.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred samit američkog i severnokorejskog lidera, Donalda Trampa i Kim Džong Una, domaćin tog istorijskog sastanka - Singapur uveliko je u pripremama, a naročito restorani i barovi koji nude jela i pića u znaku dvojice državnika.

Foto: pixabay.com
Singapur

Restorani nude pinjate Tramp i Kim, a barovi istoimene koktele crvene i plave boje, piše Gardijan. 

Jedan od vlasnika restorana u Singapuru rekao je da će u čast obojice lidera pripremati jelo i to američku govedinu, ali da će koristiti korejski specijalitet "kimći", a porcije će, kako je istakao, biti "američki velike". 

Prodavac koktela sa nazivima Tramp i Kim uz osmeh kaže da se trenutno bolje prodaju oni koji nose ime američkog predsednika. 

Stanovnik Singapura Erik Hok Keng (36) rekao je da je predstojeći samit "tako veliki događaj" te da "mi u Singapuru treba da budemo ponosni da je naša mala zemlja izabrana za destinaciju za susret ove dvojice za mirovni samit". 

- Sporazum o miru bio bi i za nas koristan, tako da se nadamo da će se nešto pozitivno dogoditi i da će biti razloga za slavlje sledeće sedmice - rekao je Keng. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Gardijan ističe da Tramp u Singapuru ne treba da strahuje od masovnih uličnih protesta koji ga inače dočekuju gde god otputuje. Jer, u Singapuru vlada zabranjuje demonstracije, a okupljanje od samo pet ljudi smatra se nezakonitim skupom.

Čak je i poznatom australijskom komičaru poznatom po imitiranju Kim Džong Una rečeno prilikom dolaska u Singapur da se kloni područja u kome će se odvijati susret dvojice lidera. 


Pristup hotelu Kapela u kome samit treba da bude održan, na malom ostrvu Sentosi, biće zabranjen. 

Sobe u tom hotelu mogu da koštaju i 10.700 dolara za noć, a u njemu su boravile svetske zvezde kao što su Madona i Ledi Gaga. 
RepublikaFoto: pixabay.com

Celo ostrvo je u "akciji ulepšavanja" staza, farbanja kolovoznih ivica, uklanjanja lišća sa staza i sličnog, piše Gardijan. 

Bezbednosne barijere već su vidljive oko Sentose i stanovništvo je uplašeno u nepoznanici na koji način će na ostrvo da uđe i kako će da izađe sa ostrva. 

Tramp će odsesti u hotelu Šangri-La, a Kim u hotelu Sent Ridžis i područje oko tih objekata označeno je kao specijalna zona, međutim još je slabo vidljivo prisustvo bezbednosnih snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading